Tweet This
 

INFORMASJON

Lørdag 13. juli

Sommeren 2019 skal det internasjonale seilskipsmiljøet med sine stolteste fullriggere seile inn til byen for å arrangere verdens største seilskipsarrangement - The Tall Ships Races. Nå har du en gyllen mulighet til være med på den store folkefesten i Fredrikstad - byen som for 2 år siden ble kåret til “Norges mest attraktive by”.

Om du vil at vi skal ta utfyllingen av påmeldingen, så ring oss på 904 10 263, så ordner vi alt for deg med bestillingen.


Sett av en sommerdag til å utforske Fredrikstad og omkringliggende herligheter, og du vil reise hjem flere erfaringer og opplevelser rikere.

Fredrikstad-23.jpg

Visit Oslofjorden arrangerer tur til Fredrikstad lørdag 13. juli, og i tillegg til seilskutefesten blir det gjort omvisning i Gamlebyen og på Hvaler - Norges skjærgårdsparadis. På kvelden er vi invitert til helaften på Hankøsund Restaurant som serverer oss middag og dessert pluss et par herlige delikatesser som blir servert som fristelse mens vi venter på maten.

Se fullt program lenger ned på siden.

Se videopresentasjon av arrangementet:

 

PROGRAM

Buss-272464-(1)---Copy.jpg

Transport

Vi har satt opp busser fra Oslo som frakter oss komfortabelt til Fredrikstad. Den samme bussen frakter oss mellom alle attraksjonene, og returnerer oss hjem til respektive holdeplasser. Det vil være mulig med påstigning på følgende holdeplasser:

 • Oslo S kl. 10:00

 • Kolbotn Torg ca. kl. 10:20

 • Tusenfryd (Parkeringsplass) ca. kl. 10:35

 • Drøbak (Korsegården/holdeplassen langs E6)

 • Vestby (Ved Vestby Storsenter) ca. kl. 11:00

 • Moss (Parkeringsplass ved Mosseporten kjøpesenter) ca. kl. 11:20

 • Sarpsborg (Utenfor bussterminal) ca. kl. 11:45

De som ønsker å møte opp selv i Fredrikstad kan møte oss ved hovedinngangen til Kongsten fort kl. 12:30. Se hvor du møter oss ved Kongsten fort->


Velkomst ved Kongsten fort

Bussen ankommer Fredrikstad og stopper utenfor Gamlebyen. Vi rusler først en liten tur bort til Kongsten fort. Ved fortet blir det ønsket velkommen med en brief om hva som skal skje i løpet av dagen. Mens det blir fortalt noen ord om fortets historie serveres en velkomstdrikke og en snack samt at deltakerne kan forsyne seg med et utvalg frukt og nøtter. Alle vil også motta en flaske vann her.


Gamlebyen i Fredrikstad

En lokalkjent guide møter oss foran Glasshytta og tar oss med på en spennende omvisning gatelangs i Gamlebyen som er en av verdens best bevarte festningsbyer. Inngangen til Gamlebyen er som en velkomst tilbake til en annen tid. Det er brosteinsbelagte gater og husene ligger tett i tett. Gamlebyen er den eldste delen av Fredrikstad i Østfold. Den ble grunnlagt 12. september 1567 på østsiden av Glomma, hvor elva deler seg i to løp.

Her finnes en rekke personlige og unike butikker, i et koselig 1700-talls miljø hvor småbutikker og bruktsjapper ligger side om side med alle galleriene og kafeene. Etter omvisningen er det satt av litt tid slik at man på egen hånd kan vandre rundt i Gamlebyen å gjøre det man selv vil.


tall-ship-denne.jpg

The Tall Ships Races

I dagene 11.-14. juli 2019 skal Fredrikstad igjen være vertshavn for det spektakulære The Tall Ships Races: Den internasjonale seilregattaen for ungdom. Disse dagene vil bryggepromenadene langs Glomma og sideelven Vesterelven være full av yrende folkeliv, vakre seilskuter, entusiastiske skutemannskaper, flott musikk og en masse aktiviteter og arrangementer for store og små. 

Bussen frakter oss over til den nye delen av Fredrikstad og vi deltar i denne fantastiske skutefesten som må være Europas største gratis familiefest med flere tusen gjester og hundrevis av båter. Vi spaserer samlet langs bryggepromenadene og beundrer de majestetiske seilskutene som har kommet seilende fra nær sagt alle verdenshjørner. Ved noen av de største skutene gjør vi et stopp og får høre litt historie og tekniske detaljer om det aktuelle skipet. Det er store folkemengder i Fredrikstad denne dagen, så vi ser an litt på sparket om vi skal gå ombord i noen av skutene.


Hvaler-Oslofjorden-Norge-1O2A6776.jpg

Hvaler

Etter sikkert noen fine øyeblikk i Fredrikstad by setter vi kursen mot øyriket Hvaler. Vi kjører den idylliske landeveien på Kråkerøy og blir møtt av et fantastisk skjærgårdsparadis og utsikt til Hvalerøyene når vi kjører over Puttesundbroen. Lokalkjent guide tar med oss på enkle fotturer og viser oss noen av Hvalers største attraksjoner og vakreste naturområder. Husk mobilen eller fotokamera!

Vi tar farvel med Hvaler reiser mot Hankø. Vi kjører den vakre kystveien i Onsøy og nyter utsikten fra sete i bussen. Vi svinger også innom Elingaard Herregård med sin betagende beliggenhet i Onsøys frodige kulturlandskap. Vel framme i det yrende Hankøsundet forstår vi godt hvorfor den norske “sommerferien” oppsto akkurat her. Bare navnet Hankø er nok til å gi assosiasjoner til ferie- og strandliv, hvite seil, KNS-vimpler og regattaliv.


Hankosund 23032897_1517107161658017_3117288853387300038_n.jpg

Middag og dessert på Hankøsund Restaurant

Vi er sultne etter en hel dag i Fredrikstad og på Hvaler med mange inntrykk og opplevelser. Restaurantsjef Christian Unterweger og hans dyktige stab har gjennom dagen forberedt vårt besøk, og nå er bordene dekket og gjort klare for hyggelige stunder og himmelske smaker.

Vi ønskes velkommen med en velkomstdrink mens vi nyter den fantastiske beliggenheten til restauranten på bryggen i Hankøsundet.

Man kan velge mellom en rett av sjømat eller kjøtt, og maten er inkludert i billetten (se meny nedenfor). Velkomstdrink er også inkludert i billetten. Drikke ellers bestilles og betales av hver enkelt. Mens vi venter på maten vil det bli servert en liten smakebit fra havet for de som ønsker det. Det er viktig å få med seg at det ikke blir servert et alternativ til denne “teaseren”. Men det er heller ikke noe vi betaler for, Hankøsund Restaurant gir oss det som en hyggelig gest.

MENY

 
Hankosund .jpg

Transport hjem

Vi beregner at buss kjører fra Hankøsund Restaurant omtrent 21:00. Bussen kjører først til Fredrikstad sentrum og slipper av de som møtte selv opp i Fredrikstad. Bussturen går videre innom holdeplassene; Sarpsborg, Moss, Vestby, Tusenfryd, Kolbotn Torg, og til slutt Oslo S.

Vi håper du har hatt en fin dag med oss i Fredrikstad og på Hvaler. Kanskje er også nye vennskapsbånd knyttet. Vel møtt!

 

BESTILL BILLETT

13. juli - Tur i Fredrikstad - Gamlebyen / The Tall Ships Races / Hvaler/ Mat og drikke - Pris pr. person:
from 860.00

Opplev det beste av Fredrikstad på 1 dag!

Bli med på guidet omvisning en hel sommerdag med minnerike opplevelser og himmelske måltider.

All transport og omvisning inkludert i billetten. Det samme er snack/frukt/nøtter og 1 flaske vann på tur, samt middag og dessert med velkomstdrink.

PROGRAM

 1. Transport fra Oslo S, Kolbotn Torg, Tusenfryd, Vestby, Moss, Sarpsborg (eller man kan møte selv opp i Fredrikstad.

 2. Omvisningstur i Gamlebyen.

 3. Vi deltar i folkefesten The Tall Ships Races Fredrikstad 2019

 4. Sightseeing Fredrikstadkysten

 5. Guidet tur på Hvaler

 6. Middag og dessert + velkomstdrink på Hankøsund Restaurant

 7. Transport hjem til respektive holdeplasser

Vær hilset, vel møtt, og ha en riktig god tur!

Antall personer:
BESTILL BILLETT

Om du vil at vi skal ta utfyllingen av påmeldingen, så ring oss på 904 10 263, så ordner vi alt for deg med bestillingen.