Tweet This
Back to All Events

FÆRDER- FESTIVALEN 2019


  • Tønsberg brygge Tønsberg (map)

14.-16. juni 2019 går den tredje Færderfestivalen av stabelen med fantastiske Tønsberg Brygge og Tønsberg By som arena. Ca. 750  båter og mange tusen seilere fra Færderseilasen legger til kai i bryggeområdet, og vi inviterer til en folkefest i den anledning.

Det vil bli et variert festivalprogram med konserter med kjente artister, matmarked, innslag fra lokale foreninger og organisasjoner, og gratisaktiviteter for barn og familie. Altså, noe for alle. VI ØNSKER VELKOMMEN OM BORD!

Hvem står bak arrangementet? 

Seilasen til havs er det KNS som er ansvarlig for, når båtene kommer inn til Tønsberg går arrangementet over i «Færderfestivalen» og det er Færderfestivalen AS  som er arrangør (Tønsberg Sentrum og Focus production). Pulserende Kystperle bidrar rundt kommunikasjon. Det er tett samarbeid med Tønsberg Seilforening.


Bruåpninger: 

Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av seilere. Noen av båtene velger å snu etter målgang, men vi håper mange vil ta turen for å oppleve målbyen Tønsberg. For å komme inn til havneområdet må seilerne gjennom Kanalbrua, og det engasjerer mange. Arrangøren har jobbet systematisk med ulike etater for å få best mulig løsninger for broåpning og båtpassering. Seilasen avsluttes ved Husøy-flaket så seilerne har ikke hastverk med å komme gjennom broa. Det legges opp til at båtene skal kunne ligge og vente, og at lettbåter vil organisere og sluse båter gjennom slik at det blir effektivt og trygt. Broa vil gå opp oftere enn normalt, og bilister må belage seg på å vente. Det jobbes godt og strategisk for å gjøre dette så effektivt som mulig. Det ventes at opptil 750 båter vil komme til Tønsberg Havn. Ved normale værforhold an- kommer de første båtene fredag fra kl. 21.00 og utover, og det største volumet av båter vil ankomme midt på natten og tidlig lørdag.

Topp-768x333.jpg

Bruåpninger legges ut så raskt de er klare.


Fritidsbåter:

Fra 14.juni kl 0900 – til 16.juni kl 1200 er Tønsberg Havn reservert til båter som deltar i Færderseilasen. Det betyr at det ikke vil være mulig for andre båter å ligge der denne helgen. Av sikkerhetshensyn oppfordres publikum til å oppleve seilasen fra land.

Transport:

Statens Vegvesen oppfordrer de som har mulighet til å sykle, gå eller reise kollektivt til byen. Vestfold Kollektivtrafikk (VKT) er i normal drift denne helgen, og vurderer fortløpende om det er behov for å sette inn ekstra busser.

Se VKT.no for full oversikt

Earlier Event: June 14
Lissie - Foynhagen
Later Event: June 15
Sommernattsløpet Oslo 2019