Tweet This

Tomåsanrunden

Område

Oslofjorden

Oslomarka

  • Type

    Fottur

  • Gradering

    Enkel

  • Lengde og varighet

    3,3 km

    1 time

    En vei

  • Sesong

    Apr - des

Tomåsanrunden nås ved å følge en merket sti opp fra Bjørnemyr barnehage. Runden følger vestsiden av Tomåsan sørover. Etter ca. 0,7 km går en avstikker til en rasteplass med godt utsyn over mosemyra. På 1800-tallet ble den utnyttet til torvbrensel da skogen på Nesodden var uthogd. Senere ble den også brukt til torvstrø i fjøsene. Runden fortsetter til rasteplassen ved Søndre Måsatjern. Etter hvert møter den hovedstien til Tomåsan sørfra. Der kan man gå ned til Toveien og Alværn ungdomskole. Runden følger så hovedstien nordover og går opp i Toåsen og bratt opp under antennetårnet som er Nesoddens høyeste punkt på 215 moh. Her er det plassert en turbok-kasse. Stien går videre nordover og møter Bjørnåsrunden i nordenden av Tomåsan med nok en rasteplass. Runden fortsetter så i flatt terreng vestover til utgangspunktet ved Bjørnemyr barnehage. Turen er skiltet med en avstand på 3,9 km men er noe kortere. Med normalt gangtempo tar det litt i underkant av 1 time å gå turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Start ved Bjørnemyr barnehage: Ta av ved Bjørnemyr senter (Rv. 157). Det er parkeringsplass ved barnehagen, og det er lettest å finne plass utenom arbeidstid og i helgene. Det er satt opp en kart- og informasjonstavle der den merkede stien opp til Tomåsanrunden starter. Start ved Alværn Ungdomskole: Parker ved Alværn ungdomskole og følg Toveien i ca. 500 m fram til løypekryss med skiltstolpe. Ta så den blåmerkede stien rett nordover i løypekrysset og følg denne i ca. 250m fram til sørenden av Tomåsanrunden . I krysset er det satt opp skilt "Til Tomåsanrunden". Ved starten på Toveien er det satt opp en kart- og informasjonstavle.

Adkomst med offentlig transport

Start ved Bjørnemyr barnehage: Ta buss til busstopp "Bjørnemyr". Ta veien inn ved Bjørnemyr senter og følg denne opp til barnehagen. Derfra er det merket opp til Tomåsanrunden. Start ved Alværn ungdomskole: Ta buss til busstopp "Alværn". Følg gangveien sørover i ca. 150 m. Kryss Rv 157 og følg Toveien som beskrevet foran.


Tekst hentet fra ut.no