Tweet This
Molen-3ccc3295.jpg

Bli med på tur

 

Guidet tur langs Vikingveien i Vestfold

Omvisninger / Velkomstdrikke, middag og dessert / Transport tur/retur

Om du vil at vi skal fylle ut bestillingen for deg, så ring oss på 904 10 263

For hjelp eller spørsmål om turen, nøl ikke med å kontakte oss på 904 10 263 eller post@visitoslofjorden.no

Ingen andre steder ligger de fysiske minnene fra vikingtiden tettere enn i Vestfold. Over en avstand på rundt seks mil finner man store og imponerende gravhauger, minnene om Norges første by og stedene hvor våre aller viktigste funn fra vikingtiden ble gjort.

Se fantastiske naturområder kombinert med vikinghistorie

Lørdag 12. oktober, lørdag 19. oktober og lørdag 26. oktober kan du bli med oss på guidet omvisning og få med deg attraksjoner langs Vikingveien. Vikingveien i Vestfold er full av rike opplevelser, både av natur, kultur og historie.

Tonsberg-23421.jpg

Vi rekker ikke innom absolutt alle av de flotte severdighetene på strekningen mellom Horten og Mølen, men de stedene vi skal besøke regnes som de viktigste kulturminnene fylket kan by på, og naturen her er både spektakulær og vakker. Dagen avsluttes i Sandefjord hvor vertskapet på en av landets beste sjømatrestauranter ønsker oss velkommen til bords for deilig middag med dessert. Velkommen på tur!

 

PROGRAM

Buss-272464-(1)---Copy.jpg

Transport

Turbuss settes opp fra Oslo og transporterer oss komfortabelt til alle destinasjonene gjennom hele dagen. Bussen stopper på følgende holdeplasser; Kolbotn 09:30, Lambertseter senter 09:45, Thon Hotel Opera ved Oslo s 10:00, Lysaker stasjon 10:10, Asker stasjon 10:30, Drammen (Strømsø torg like ved togstasjonen) 10:50, Horten fergekai 11:20, og Skoppum togstasjon 11: 30. På hjemreisen etter middag og dessert returnerer bussen tilbake til alle de respektive holdeplasser.

Følgende steder besøker vi:

Borre, Oseberghaugen, Tønsberg, Gokstadhaugen, Istrehågan, Mølen i området Nevlunghavn - Helgeroa, og i Sandefjord rusler vi i havnen på en liten omvisning før vi setter oss til bords på restauranten Brygga 11.

Borre 18278167_688391528011909_6956592028223046936_o.jpg

 

BORRE

Vi gjør vårt første stopp i Borre i Horten kommune. Borre regnes som et maktsentrum i vikingtiden. Her finnes gravrøyser, vikingmuseum og Gildehallen. Borrehaugene er enestående. Ingen andre steder er det flere storhauger fra tiden før og under vikingtid enn her.

 
Vikingskip-Brygga-i-Tonsberg-34.jpg
 

 TØNSBERG

Vikingbyen Tønsberg, Norges eldste by, har hatt en voldsom oppblomstring av interesse for byens vikinghistorie de siste årene.

Vikingveien-28.jpg

NESJAR

Et sted langs kystlinjen mellom Nevlunghavn og Helgeroa skjedde slaget om Nesjar - Norgeshistoriens største sjøslag. Historikerne er uenige om utstrekningen av sagatidens Nesjar. Slaget antas å ha stått i det sørvestre hjørnet av Brunlanes. Vi skal besøke Mølen i området Nevlunghavn - Helgeroa.

 
Molen-web--STONES-jpeg--original.jpg
 

 MØLEN

Mølen er mektig og dramatisk, med kraftige dønninger og skumsprøyt som slår inn fra det vidåpne havet, mot den store rullesteinstranda. Mølen er også mystisk med alle sine hemmelighetsfulle gravrøyser og de skipsformede steinsettingene fra jernalderen og bronsealderen.

Istrehagan-steinskip-web-.jpg

 

STEINSKIPET

LOKALISJON: ISTREHÅGAN - SANDEFJORD

Steinsettingene på Istrehågan er blant de mest spektakulære kulturminnene du kan finne i Vestfold. Istrehågan er en gravplass fra jernalderen (500 f.Kr.–1000 e.Kr.). Steinsettingene stammer fra tiden mellom 400–600 e.

 
Sandefjord-image00001.jpg
 

 SANDEFJORD

Gokstadhaugen i Sandefjord som ligger omtrent der vikingene tidligere kunne seile i leden fra Sandefjord opp til Tønsberg. Da Gokstadhaugen ble gravd ut i 1880 fikk vi for første gang solide kunnskaper om hvordan et vikingskip har sett ut.

Brygga-1sdhgv7.jpg
 

 MIDDAG

I indre havn i Sandefjord ligger en av Norges beste sjømatrestauranter. Her skal vi få velkomstdrikke, middag og dessert.

Velkomstdrikke, buffet, og dessert på Restaurant BRYGGA 11

Vi er sultne etter en hel dag i Vestfold med mange inntrykk og opplevelser. Restaurantsjef, eier, og vedensmester i kokkekunst, Geir Skeie og hans dyktige stab har gjennom dagen forberedt vårt besøk, og nå er bordene dekket og gjort klare for hyggelige stunder og himmelske smaker.

Reker-web-horisontal-.jpg

Vi ønskes velkommen med en velkomstdrink mens vi nyter den fantastiske beliggenheten til restauranten på bryggen i Sandefjords indre havnebasseng. Vi setter oss til bords ca. 16:00. Middag er sjømatbuffet. Dessert er også inkludert i menyen. Utenom velkomstdrikke så bestiller og betaler man selv for drikke til maten.

Fristende utvalg av havets delikatesser. Fra sjømatbuffeten kan du forsyne deg med forskjellige typer sjømat og skalldyr. Sild er en av spesialitetene til restaurantene.

Fristende utvalg av havets delikatesser. Fra sjømatbuffeten kan du forsyne deg med forskjellige typer sjømat og skalldyr. Sild er en av spesialitetene til restaurantene.Transport hjem

Vi beregner at buss kjører fra restauranten omtrent kl. 18:00. Bussen kjører i retning Oslo og innom alle de respektive holdeplasser man gikk ombord på tidligere på dagen.

Vi håper du har hatt en fin dag med oss i Vestfold og mange gode opplevelser. Kanskje er også nye vennskapsbånd knyttet. Vel møtt!


Om du vil at vi skal fylle ut bestillingen for deg, så ring oss på 904 10 263

For hjelp eller spørsmål om turen, nøl ikke med å kontakte oss på 904 10 263 eller post@visitoslofjorden.no