Tweet This

Glassmagasinet Oslo

Åpningstider:
Man. – fre. 10 – 19
Lør. 10 – 18 

En unik atmosfære

Glasmagasinet har en lang historie og den praktfulle bygningen ligger som et bakteppe for noe helt unikt.

Det vakre atriumet er hjertet i Glasmagasinet.

– Atmosfæren og miljøet her er helt spesielt. Her er det oss. Vi har mye fokus på team og samhold. Jeg ønsker at alle ansatte og besøkende skal føle et eierskap til bygget, en stolthet, sier senterlederen i Glasmagasinet, Anja Løvåsen,  Og legger til at hun syns det er fantastisk hvordan alle hun møter har en eller annen tilknytning eller historie forbundet med Glasmagasinet.

I år har Glasmagasinet gjennomgått en totalrenovering, både interiøret og fasaden fikk en oppgradering – med stor respekt for det ærverdige bygget.

– Vi har modernisert, men bevart smykket i huset, forteller Anja, nemlig det vakre atriet og de grandiose marmorsøylene, som gir denne bygningen det unike herskapelig og innbydende uttrykket.  – Fasaden og interiøret har fått et ansiktsløft, og juledekoren er også ny av året, huset skinner og viser seg fra sin beste side akkurat nå, forklarer Anja.

Kvinnen bak det nye designkonspetet er Hilde Steen Aamodt, senior grafisk designer hos Reactor Retail, som gledelig deler hvordan de har jobbet med identiteten og det visuelle uttrykket til huset.

– Glasmagasinets nye identitets- og designprogram tar i første hånd utgangspunkt i Glasmagasinets over 100 års lange historie og kultur. Vi har fokusert på at bygningen skal oppleves som en storstue i hjertet av Oslo som ønsker alle velkommen, forklarer designeren. Detaljrikdommen er stor i den nye utformingen, og konseptet er gjennomarbeidet fra fasade og logo til gavepapir og poser. Glasmagasinet har til og med varesykler inkludert i den visuelle utformingen.

Den nye fasaden er inspirert av 1800-tallets empiriske stil.

– I 1898 fikk fasaden en ombygging i empirestil som ofte også ble brukt av banker og børsen. Denne stilen har vi bevart blant annet i et mønster som er tegnet for tapeter og andre applikasjoner som for eksempel på gavepapir, da oppleves konseptet mer helhetlig visuelt sett, belyser Hilde.

Glasmagasinets historie er inspirasjonen bak det nye visuelle uttrykket.

Nå er Glasmagasinet klar for å igjen bli Oslos storstue.

– Det ryktes forøvrig om at lagerarbeiderne som arbeidet her i fordums tid fremdeles tråkker rundt nede i kjelleren, ler senterleder Anja, og legger til at ansatte til stadighet nevner hendelser og lyder ved en trappegang som er murt igjen i kjellerrommet. Historien sitter fortsatt i veggene med andre ord.

Jul i gavehuset Glasmagasinet

Julen på Glasmagasinet er helt spesiell nettopp fordi den ærverdige shoppingdestinasjonen er noe de fleste Oslofolk har et spesielt forhold til – og forbinder med jul. Glasmagasinet har for mange vært et landemerke og nå står den praktfulle bygningen i ny drakt, klar for å spre mer julestemning.

– Vi er jo ikke nødvendigvis unike i vareutvalg, men vi vil være unike på kunnskap og god service. Men så er det ganske unikt at du finner alt du trenger til hjemmet på ett sted i tillegg til gaver for alle anledninger. Her skal alle føle seg velkommen. Med utrolig profesjonelle aktører som for eksempel Illums Bolighus, Kicks og Elkjøp på laget tror jeg vi har klart å få til det, sier en stolt Anja.

Nå er det duket for et nytt kapittel i Glasmagasinet historie. De har fremdeles glass og serviser som Glasmagasinet er kjent for, men nå ligger fokuset mer på en merkemiks av skandinavisk design og kvalitetsprodukter, samt et bredde i sortimentet som gjør senteret til en destinasjon og et samlingspunkt der alle er inkludert. Med andre ord, stedet å legge juleshoppingen til!

– Glasmagasinet er et sted Oslofolk og tilreisende forbinder med gaver. Vi er og har alltid vært et anledningshus, noe også butikkmiksen tilsier. Her skal du finne noe til alle og enhver, nære og kjære, og deg selv! Alt fra møbler, interiør og velvære, til juledekor og klær til store og små finner du hos oss, forklarer Anja, som syns det er luksus å finne inspirasjon rett utenfor kontordøra.

Nå kan du registrere ønskelisten din påGlasmagasinets nettside og sende den til venner og bekjente. Glasmagasinet trekker også en heldig vinner som får alt på lista med hjem! Trekningen skjer den 22. desember. Følg med på Glasmagasinets Facebookside

Det praktfulle bygget skjuler mange skatter!

Kundeklubben

Med ny drakt har også nettsiden fått et løft, og Glasmagasinet har i tillegg fått en egen app som du kan laste ned på Google Play og App Store.

Her regner det rabatter og tilbud!

– I appen får du tips om ting som skjer på senteret og ikke minst alltid masse gode tilbud, gavekort og rabatter, avslører Anja! I skrivende stund finner du alt fra gavekort på 100kr, rabatter opp til 40%, et blomsterkupp, og kaffe med på kjøpet, med andre ord verdt å sjekke ut!

BUTIKKER & SERVERING

1. ETAGE

2. ETAGE

3. ETAGE

U. ETAGE

GLASMAGASINET GJENNOM HISTORIEN

Fra avdukingen av Kristian IV-statuen på Stortorvet. FOTO: Worm-Petersen, Severin.

 

På Stortorvet står statuen av Christian den fjerde, der han peker og sier ”Her skal byen ligge!”. Og akkurat her ligger Glasmagasinet, mellom brostein og Domkirke, midt i byen. Det har det gjort siden 1899 og varemagasinet har sett byen gå fra småby til hovedstad. Folk forlot landsbygda til fordel for byen med trikk, industri langs elva og butikker med varer man før bare hadde drømt om. Vi bodde i høyhus med fem etasjer og det kom lys fra pærer i taket. Hva mer kunne man ønske seg?

Utstillingsvindu i Glasmagasinet. FOTO: Råger, Wilhelm.

 

Jo, man ønsket seg kanskje nytt servise, en godlukt eller ett nytt par sko. Vindusutstillingene på Glasmagasinet fristet med det nyeste fra inn- og utland og var byens største varemagasin.

Spisekrok utstilt i Glasmagasinet. FOTO: Ørnelund, Leif.

 

Glasmagasinet har vært vitne til at Norge fikk sin selvstendighet fra Sverige, vi fikk vår egen konge og norske kvinner fikk stemmerett. Andre verdenskrig kastet lange skygger over landet og kronestykkene ble byttet ut med rasjoneringskort. Men Oslofolk førsøkte å leve som før, selv om krusene ble fylt med erstatningskaffe og jakkeermet var lappet.

Evalet kjøleskap. FOTO: Atelier Rude.

 

Etter krigen bygget vi opp landet sammen. Velstanden økte og vaskemaskiner, støvsugere og kjøleskap ga husmødrene mer tid til seg selv. Vi fikk råd til mer – smykker, klokker og kanskje en flunkende ny lekebil? Norge finner olje, og landet forandres for alltid.

Kronprinsbryllupet 1968. FOTO: Delphin, Rigmor Dahl.

 

Med Domkirken som nærmeste nabo, har Glasmagasinet vært vitne til både begravelser, kongebryllup og blomsterhav. Landet jublet da kjærligheten seiret i 1968 for Harald og Sonja og vi jublet igjen for Håkon og Mette Marit i 2001. Hele verdens øyne var rettet mot Norge under minnegudstjenesten etter 22. Juli og rosetoget som fylte gatene.

Levi’s-utstilling i Glasmagasinet. FOTO: Ørnelund, Leif.

 

Mye har forandret seg siden Glasmagasinet ble grunnlagt. Norge gått fra å være et bondesamfunn til et av verdens mest velstående land. Hva vi gir hverandre i gave har også endret seg i takt med tida, men anledningene er de samme – bursdag, bryllup, dåp og eller bare fordi. I dag er det til og med lov å kjøpe en gave til seg selv!

Velkommen til Glasmagasinet.