Tweet This

HELGEROA

HELGEROA

Helgeroa. Når du først er i vakre Helgeroa bør du benytte deg av den flotte sightseeingen du kan få med Helgeroa-fergene. De små fergene trafikkerer Langsundfjorden og går i fast rute mellom Helgeroa i Vestfold og Langesund i Telemark. Rutetider Øyvind Johansen og sønn.

Helgeroa

En attraktiv kystlinje har gjort Helgeroa til en populær feriedestinasjon for campinggjester og båtturister, i tillegg til et tusentalls hytteeiere. Det er nok den hyggelige, lett bedagelige, atmosfæren som gjør at gjestene kommer tilbake til Helgeroa år etter år. Helgeroa er et sjarmerende tettsted med marina og spisesteder hvor du kan få deg et velfortjent måltid etter en fin dag på stedets badestrender. I likhet med nabotettstedet Nevlunghavn er det flere vakre trehusbygninger her som imponerer med sin arkitektur.

Glem tiden og la deg henføre.En stille sommerkveld i Helgeroa kan du la deg forføre av drømmekysten.

Hæljerosingæne skryter fælt av å ha Vestfolds vakreste solnedgang. I det solen drukner bak åsene i Bamble på andre siden av fjorden er det ikke vanskelig å være enig i det. Den berømte maleren Harald Sohlberg som nettopp spilte mye på lys og farger i sine malerier hentet mange av sine motiver fra Helgeroa.

Rutebåttrafikk i Vestfold og Telemarks skjærgårdspark

Når du først er i vakre Helgeroa bør du benytte deg av den flotte sightseeingen du kan få med Helgeroa-fergene. De små fergene trafikkerer Langsundfjorden og går i fast rute mellom Helgeroa i Vestfold og Langesund i Telemark. På vei over fjorden seiler fergene gjennom et magisk skjærgårdsparadis og fergene er innom med anløp på flere av øyperlene her. Ja, hvorfor ikke hoppe i land på en av øyene og tilbring en hel dag her ute. Øyene har flere gode badeplasser og et fantastisk turterreng som veksler mellom åpne svabergområder til store og svale skogsområder, ofte med innslag fuktig svartorsumpskog. Flere av øyene har også fine topper som gir deg 360 graders panorama over skjærgården her med Skagerrak, Helgeroa, Langesund, Porsgrunn og utsikt til noen av fjelltoppene i Telemark.

Det er heller ikke så verst å nyte livet på fjorden fra dekkplass - kjøp en tur-returbillett og du får en enestående reise i skjærgårdsparadiset for en billig penge. Forestill deg også hvor spennende det er for et barn på fergetur, det blir sikkert som en reise rundt jorden det!

Les mer om de flotte øyene HER.

Klikk deg også inn på Helgeroa-fergenes hjemmeside med rutetider HER.

Slik kommer du til Helgeroa - se kart nedenfor

Map data ©2019 Google

Terms of Use

Report a map error

Buss til Helgeroa: Busslinje 03 kan tas fra Sandefjord. Bussen kjører blant annet innom Larvik og har endestasjon i Nevlunghavn.

DYNAMISK KART: