Tweet This

SIGHTSEEING OG GUIDET TUR I FREDRIKSTAD

Fredrikstad-og-Gamlebyen-DSC022.jpg

I 2017 ble Fredrikstad kåret til Norges mest attraktive by. Mye kan vel sies om holdbarheten av slike kåringer som er satt i gang av politikere og næringsliv for å fremheve et område, men uansett Fredrikstad er utvilsomt en av Norges mest attraktive og vakreste byer. Bli med å se selv da vel!

Gamlebyen-Fredrikstad-kommune-019.jpg

Bussturen starter i Oslo og vel fremme i Fredrikstad starter vi ved selve “rosinen i pølsa” - Gamlebyen! Denne pittoreske gamlebye er en av verdens best bevarte festningsbyer. En dyktig guide fører oss innenfor festningsmuren og guiden spaserer gate for gate med oss. Det er så mye å fortelle av historie og om dagens situasjon, så her går tiden fort. Dette settes også av tid slik at man på egen hånd kan besøke attraksjonene her samt gallerier, verkstedene til kunsthåndverkerne, og ikke minst alle nisjebutikken. Nedenfor festningsmurene renner Glomma og finn deg gjerne en utsiktsplass under en av de store eiketrærne her.

Gamlebyen-i-Fredrikstad-web-1O2A7831.jpg

Etter at vi har brukt 3 timer i Gamlebyen reiser vi over til den nye delen av Fredrikstad by. Her blir vi guidet gatelangs og får et innblikk i de ulike bydelene, historien til denne delen av Fredrikstad, og høre om den interessante utviklingen byene er inne i nå.

Isegran-Anno-hage-WEB.jpg

Besøket i Fredrikstad avsluttes med en visitt til Fredrikstads middelalderøy og øyperle i Glomma - Isegran!

Øya Isegran har en unik beliggenhet i naturskjønne og historiske omgivelser i gangavstand fra Fredrikstad sentrum. Isegran ligger der hvor Norges lengste elv, Glomma, deler seg før den renner ut i havet utenfor Fredrikstad. Vi guides rundt på denne lille øya og får et innblikk i historien, og ikke minst får vi oppleve det pulserende trebåtbyggermiljøet som finnes her, og som er viden kjent langt utover landets grenser.