Tweet This

09 Langkaia

Langkaia-Oslo-web-749233.jpg

Velkommen til Langkaia. På Langkaia kan du oppleve en ferdig utviklet delstrekning av Havnepromenaden. Promenaden fungerer her som et grønt og mykt bindeledd mellom Operaallmenningen og Festningsallmenningen.


Duften av kaffe på Langkaia

Eksotisk

Tollboden og tollageret ved siden av må ha vært et av de stedene i Christiania hvor det på 1700-tallet luktet mye – og mest spennende. Gjennom tollboden passerte nemlig alle lovlig innførte varer som ankom byen sjøveien. Og siden byens handel økte gjennom århundret, luktet det trolig rett og slett også mer enn andre steder. Av særlig duftende varer som ankom i gradvis økende mengder var kaffe, krydder eller tobakk. Disse var pakket i sekker og poser, eller kom i bunter, ruller og kasser som lukten lett sivet ut av. Det meste av varene passerte raskt gjennom tollboden og til kjøpmannen. Noe ble likevel liggende i opplag på tollpakkhuset. Passerte man pakkhusets trevegger, kunne man snuse inn lukten av alt som lå der.

Tollboden. Denne ble oppført i 1790 etter en brann på bryggen i 1785. Den stod til 1895, da den ble erstattet med det nåværende bygget. Illustrasjon hentet fra boken "Gamle Christiania-billeder" av Collett, Alf og utgitt av Cappelen (Christiania, 18…

Tollboden. Denne ble oppført i 1790 etter en brann på bryggen i 1785. Den stod til 1895, da den ble erstattet med det nåværende bygget. Illustrasjon hentet fra boken "Gamle Christiania-billeder" av Collett, Alf og utgitt av Cappelen (Christiania, 1893). Opphavsperson ukjent. År 1893.. "Gamle Christiania-billeder" skannet side nr. 82. nb.no


Økt varehandel

Det ble i løpet av 1700-tallet i økende grad mulig for Christianias befolkning å snuse inn, og smake, varer som kaffe og ulike sorter krydder. Økt global handel brakte slike varer til Europa, og via steder som København, London og Amsterdam kom de til Christiania. Den økte tilgjengeligheten gjorde at prisene sank og flere gradvis kunne oppleve lukter og smaker fra fjerne steder. Økningen i vareinnførselen ser særlig ut til å ha funnet sted i andre halvdel av 1700-tallet.

Vippetangen: På våren og sommeren kom det mange skip til Christiania havn. Opphgavsperson: Westergaaard, H.W. http://www.oslobilder.no/OMU/OB.01205#sthash.kOMgIniQ.HApUOl31.dpuf Oslo museum

Vippetangen: På våren og sommeren kom det mange skip til Christiania havn. Opphgavsperson: Westergaaard, H.W. http://www.oslobilder.no/OMU/OB.01205#sthash.kOMgIniQ.HApUOl31.dpuf Oslo museum

Tar vi utgangspunkt i en vare som kaffe, kom det i 1731 bare 405 kg til byen. Det tilsvarte omtrent 6 kopper per christianiaboer. I 1750-årene var innførselen økt betraktelig, og tilsvarte 25-40 kopper per person, i 1762 75 kopper. I 1780- og 1790-årene kom det nok til at hver christianiaboer kunne snuse inn og drikke mellom 150 og 700 kopper året. En del av kaffen ble nok solgt til folk på landet, men mye ble igjen i byen, og drukket her.

John Edy malte omkring 1820 dette bildet av Christiania havn, ut fra skisser fra omkring 1800. På høyre side ser man Paleet, og litt til venstre for det står tollboden fra 1790.

John Edy malte omkring 1820 dette bildet av Christiania havn, ut fra skisser fra omkring 1800. På høyre side ser man Paleet, og litt til venstre for det står tollboden fra 1790.

Også for mer vanlige folk

De rikeste i byen nøt gjerne kaffen sin og de andre velduftende varene i sitt eget hjem. For ndre og mindre bemidlede, som kanskje bare leide husrom og ikke hadde så god tilgang på kjøkken, eller som ikke visste hvordan de skulle lage mat med de nye krydderiene, var det mulig å lukte og smake på konditoriene og andre utsalgsteder av mat . De dukket opp bl.a. i Kvadraturen i siste halvdel av århundret. Der kunne man kjøpe en kopp kaffe, en krydderkakebit eller en porsjon mat. Slik kunne også mer vanlige folk få snuse inn de nye duftene og smake varene som hadde kommet til byen gjennom – eller utenom – tollboden ved havnen.

Smughandel

Tollboden fanget likevel bare opp den lovlige innførselen av varer som kom sjøveien til Christiania. Smugling var utbredt i denne perioden. Et dansk overslag fra 1770-årene indikerer mellom 5 og 10% underregistrering av handelen. I Norge, med mer uoversiktlig kyst, var det trolig mye mer.

Oslo-langkaia-Kaffe-93ee996.jpg

Varemengdene som er registrert i tollbøkene, må derfor bare forstås som indikasjoner på hva som minimum var tilgjengelig. Kaffe og andre velduftende varer fra fjerne steder ble nok derfor handlet i langt større grad enn kildene viser.


HAVNELAGERET

Havnelageret står i dag som et monument over den enorme utviklingen sjøfarten gjennomgikk i tiden rundt første verdenskrig. I glansperioden var dette lager for varer fra hele verden. Det var sildegrossisten Jacob Schram som, sammen med arkitekt Bredo Berntsen, realiserte drømmen om et havnelager i Oslo.

Unik bygning. Havnelageret sett fra Oslo operahus. Havnelageret en svær mastadont av en bygning, men allikevel på mange måter en vakker bygning med uvanlig arkitektur. Tross størrrelsen så synes vi den ikke er til sjenanse for miljøet og mindre bygn…

Unik bygning. Havnelageret sett fra Oslo operahus. Havnelageret en svær mastadont av en bygning, men allikevel på mange måter en vakker bygning med uvanlig arkitektur. Tross størrrelsen så synes vi den ikke er til sjenanse for miljøet og mindre bygningsmasse i nærheten.

Havnelageret sto ferdig i 1920. Aktiviteten i havna var stor, og byen trengte et skikkelig sted å lagre alle varene som kom sjøveien. Prosjektet ble på folkemunne kalt for «Jacobs Drøm», for «en slik himmelstrebende bygning hadde byen aldri sett maken til». Med sine 32 000 kvadratmeter var Havnelageret Europas største bygning i betong!

Havnelageret dominerer på Langkaia.

Havnelageret dominerer på Langkaia.

Bygningen er 140 meter lang og 40 meter høy. Stilen kalles nordisk nybarokk, men bygningen har også klassiske elementer og detaljer i jugend. Bygget er så godt fundamentert at det ble ansett som «urivelig». På grunn av størrelsen, måtte det fundamenteres på fjell. Før en i det hele tatt kunne begynne å bygge, ble det derfor slått ned 1550 betongpæler, hver på 20–24 meter.

Bygningen ble så solid at fjerde etasje ble brukt som tilfluktsrom under andre verdenskrig. Men tidene endret seg, og på midten av 1980-tallet ble Havnelageret bygget om til kontorer. I dag huser det hovedkontoret til Dagbladet, NTB og Forsvarsbygg.

Langkaia kan beskrives som en eneste lang utsiktspromenade mot operaen, og er naturlig nok favorittstedet for de som skal fotografere operahuset i Oslo. Badstuemiljøet som har blomstret opp i Oslo havn de siste årene finner man også her langs brygge…

Langkaia kan beskrives som en eneste lang utsiktspromenade mot operaen, og er naturlig nok favorittstedet for de som skal fotografere operahuset i Oslo. Badstuemiljøet som har blomstret opp i Oslo havn de siste årene finner man også her langs bryggen på Langkaia, og for å ikke snakke om det pulserende badstuemiljøet på SALT, bare noen få meter sydover fra her dette bildet er fotografert. Se mer av SALT nedenfor.

Dette bildet er fotografert omtrent ett år før bildet ovenfor.

Dette bildet er fotografert omtrent ett år før bildet ovenfor.



SISTE REISE MED DONAU

DS «Donau» var et transportskip som ble brukt av den tyske Kriegsmarine mellom Tyskland og Norge under den andre verdenskrig. Skipet ble bygget i 1929 i Hamburg, og tonnasjen var 9 025 bruttoregistertonn.[1] Skipet er kjent for å ha stått for den største enkeltdeportasjonen av norske jøder under krigen. 26. november 1942 ble 532 norske jøder fraktet til konsentrasjonsleirer i Tyskland og Polen. Bare ni av disse kom levende tilbake.

Det var her fra Utstikker I på Langkaia at det tyske transportskipet «Donau» forlot kaia 26. november 1942 med 532 norske jøder om bord. 302 menn, 188 kvinner og 42 barn. Noen dager senere ankom skipet havnebyen Stettin i Polen. Derfra ble de transportert videre med tog. 1. desember, samme dag som de ankom dødsleiren Auschwitz, ble alle barn, kvinner og arbeidsudyktige menn drept.

Det tyske fraktskipet DS Donau. Her fotografert 1. januar 1930. Fotograf ukjent.

Det tyske fraktskipet DS Donau. Her fotografert 1. januar 1930. Fotograf ukjent.

Senkingen

På eller rett før 16. januar 1945 (natt til 16. januar ifølge Hjeltnes festet Roy Nilsen fra Milorg og Max Manus fra Kompani Linge ti tidsinnstilte limpet-miner (mine festet med magneter) under vannlinjen på skroget mens skipet lå til kai i Oslo.

Meningen var at bomben skulle gå av ute i åpent hav etter at Donau hadde forlatt Oslofjorden, men fordi skipet ble forsinket gikk bomben av før det nådde Drøbak. Da skipet ikke ennå hadde nådd åpen sjø, greide den tyske kapteinen å sette skipet på grunn før hun sank helt.

16. januar 1945 festet sabotørene Roy Nilsen og Max Manus en tidsinnstilt bombe på Donau som senket det tyske transportskipet slik at det ble stående i 45 graders vinkel på en grunne ved Drøbak. Foto fra 1952 da vraket ble hevet og fjernet for opphu…

16. januar 1945 festet sabotørene Roy Nilsen og Max Manus en tidsinnstilt bombe på Donau som senket det tyske transportskipet slik at det ble stående i 45 graders vinkel på en grunne ved Drøbak. Foto fra 1952 da vraket ble hevet og fjernet for opphugging. Foto: Arne F. Köpke, Billedbladet NÅ/Arkivverket

Max Manus fra Kompani Linge på vraket av skipet han var med å senke, da det ble hevet i 1952. Foto: Arne F. Köpke, Billedbladet NÅ/Arkivverket

Max Manus fra Kompani Linge på vraket av skipet han var med å senke, da det ble hevet i 1952. Foto: Arne F. Köpke, Billedbladet NÅ/Arkivverket

Det var 1500 tyske soldater og 450 hester ombord. Skipet ble stående i 40° vinkel på 40 meters dyp med akterenden ned og halve skroget under vann. En viktig grunn til senkingen var at skipet i denne perioden ble brukt til transport av tyske styrker fra Norge til kontinentet. Disse styrkene skulle settes inn som forsterkninger på pressede frontavsnitt, særlig på vestfronten.

Det ble et viktig mål for motstandsbevegelsen i Norge å sørge for at færrest mulig av disse forsterkningene kom fram.

Syv år etter senkingen ble vraket trukket av grunnen og slept til Bremerhaven for opphugging. Ifølge Hjeltnes ble vraket i mars-april 1952 registrert som «Bergensiana» og slept til dokk ved Akers Mek. Reparasjon ble vurdert, men 15. august 1952 ble skipet slept til Hamburg og hugget opp. En liten skipsklokke ble tatt vare på av Lingeklubben, mens hovedskipsklokken var lenge ved Hjemmefrontmuseet før den ble overført til HL-senteret i 2014.

Bare ni av jødene som gikk om bord på Donau, overlevde andre verdenskrig. Kanskje noe mindre kjent er det at 25. februar 1943 ble ytterligere 158 jøder sendt fra Filipstadkaia med skipet «Gotenland». Et minnesmerke over de deporterte norske jødene er reist på Akershusstranda.



AMERIKABÅTEN KOMMER

Fra Utstikker I hadde Den Norske Amerikalinje A/S terminal fra 1924 og til ut på 1960-tallet. Amerikalinjens passasjerskip gikk i fast rute mellom Oslo og New York, og skipene var i mange år en viktig forbindelse mellom Norge og «det norske Amerika», hvor rundt 800 000 nordmenn hadde utvandret til på slutten av 1800-tallet.

«Amerikabåten» bakker ut fra Langkaia i Kristiania, rundt 1920, fartøyet er DS «Stavangerfjord», i bakgrunnen kan en se Sjømannsskolen på Ekeberg.

«Amerikabåten» bakker ut fra Langkaia i Kristiania, rundt 1920, fartøyet er DS «Stavangerfjord», i bakgrunnen kan en se Sjømannsskolen på Ekeberg.

«Amerikabåtens» juleanløp i Oslo ble alltid møtt med forventning. Når båten, fullt opplyst og med juletre i masten, la til ved kai, ble den tatt i mot av store folkemengder med musikkorps i spissen.

EVERGREEN

På Festningsallmenningen står en rød vaiende skulptur. «Evergreen» av Christian Bermudez er et midlertidig kunstverk på Havnepromenaden. «Evergreen» tar utgangspunkt i ballastplantene som kom til Oslo havn med seilskutene.

«Evergreen» av Christian Bermudez

«Evergreen» av Christian Bermudez

Ballast var nødvendig for å stabilisere store seilskuter, og ved omlossing ble ballasten dumpet i havnen. Ballasten inneholdt ofte frø, som kunne slå rot når de ble dumpet. Kunstverket består av en skulptur, ballastplanter i bed og malerier på bakken og vises i 2015–2016.

Tekst: Bymiljøetaten/Oslo kommune


SALT

Velkommen til SALT Art & Music

Et vellykket kunstprosjekt bryggelangs på Langkaia blir bare bedre og bedre med et større og variert kulturprogram år for år. SALT er en kulturarena med fantastisk beliggenhet på kaia midt i hjertet av Oslo. Konserter, teater, sauna, kunstutstillinger, filmforestillinger, festivaler, foredrag, ulike events og mye mer.

SALT-Oslo-web-886315.jpg

Kontrast

Havneområdet i Oslo er i voldsom utvikling og futuristiske bygninger med metall- og glassfasader popper opp her og der. Som et motstykke og en kraftig kontrast til det moderne bildet av Norges hovedstad er det befriende med en slik kulturell smeltedigel SALT har utviklet seg til å bli.

Hva med en dampende badstueopplevelse inne i en gammel akevitt-tønne?

Hva med en dampende badstueopplevelse inne i en gammel akevitt-tønne?

Hva er SALT?

Enorme fiskeheshjer i massivt treverk og skiftende utstillinger byr på pirrende undring. Hva er nå dette? Reklame for Lofoten? Norsk hytteliv? Oslo badstuers hovedkontor? Festivalområde?

På den tidligere havnen står blant annet fire trekantede konstruksjoner som alle er levninger av gamle, nordnorske fiskehjell fra Lofoten. Den ene er bygd om til et amfi og en badstue med plass til 125 mennesker. Den andre er et arrangementslokale og de to resterende kan brukes som konsertlokaler med plass til opptil 400 personer.

salt-IMG_3261.jpg

Fargerike matvogner, skjeve treskur og små hytter i stygg plank huser lune spisesteder. Sauna-fasiliteter i akevitt-tønner og templer i plank. Disse originale bygninger og installasjoner gjør at du raskt trives i dette havneområdet som kanskje får deg til å føle at du er inne på et slags fremtidens festivalområde. Den inkluderende stemningen her er herlig fri og positiv løssluppen.

Salt-IMG_3366.jpg

Det startet som et slags kunstprosjekt, da en pyramidehjell – en trekantet fiskehesje for tørrfiskfremstilling – ble flyttet fra Sandhornøya utenfor Bodø, via Bergen for en kort utstillingsperioden under Hansa-dagene, til Oslo og vestsiden av Bjørvika i 2017.

Den anerkjente finske kunstneren Kaarina Kaikkonen skapte en kunstinstallasjon av brukte skjorter i detoffentlig rom på SALT Art - Music. Skjortene hang og slang på den største fiskehesjen i et halvannet år før det ble ny utstilling her februar 2020.

Den anerkjente finske kunstneren Kaarina Kaikkonen skapte en kunstinstallasjon av brukte skjorter i detoffentlig rom på SALT Art - Music. Skjortene hang og slang på den største fiskehesjen i et halvannet år før det ble ny utstilling her februar 2020.

I utgangspunktet skulle det “nomadiske kunstprosjektet SALT” vise frem kunst som skulle løfte folks interesse for havet og den norske kystkulturen. I hvor sterk grad kunstprosjektet har bidratt til å øke folks bevissthet om havet vites ikke, men prosjektet har i hvert fall i sterk grad vært et positivt og uoriginalt innslag i Oslos byutvikling, og byens befolkning og turister har trykket SALT til sitt bryst.

salt-IMG_3261.jpg
salt-IMG_3292-copy.jpg

Etter hvert kom badstuene og kaldtvannskulpene, kulturscenen og utekinoen, beduinteltet med vannpiper og markedet for håndverkskunst. Salt er med andre ord ganske mange ting på én gang.

Fotograf: Endre Lohne

Fotograf: Endre Lohne

Kunstprosjektet er midlertidig og skal stå ut 2020. Hva som så skjer vet man ikke i skrivende stund, men la oss håpe SALT står i mange år til. God kunst og et vellykket bymiljøprosjekt tåler mange flere år.



Prøv sauna – midt i hjertet av Oslo.

TA MED VENNER TIL SALT – FÅ EN FLOTT SAUNA-OPPLEVELSE


  • Ta sauna i vår største badstue - med plass til 100 personer.

  • Bestill din egen, private badstue - sammen med gode venner eller kollegaer.

  • Ukentlig underholdningsprogram med live-musikk, DJ, film, impro-teater og andre aktiviteter.

BESTILL BILLETTER NEDERST PÅ SIDEN!


SAUNA SESSION (HELG)

Mal+nettside_saunasession.jpg

ÅPNINGSTIDER: FREDAG: 15-23:30. LØRDAG: 12- 23:30. SØNDAG: 12-21.

Hver helg inviterer vi til en varm saunaøkt i Árdna-, Skroget- og tønne-badstuene. På fredager og lørdager har vi DJ-er som spiller i baren i Árdna, og dansegulvet er klart for deg. På søndager spiller vi chill-out-musikk og har en atmosfære for total avslapning. Vi utfører ritualer i badstuen fredag-søndag. Fredag: Kl. 16, 17, 19 og 20. Lørdag: 13, 14, 16, 17, 19, 20, 22 og 23. Søndag: Kl. 13, 14, 16, 17, 19 og 20. Aldersgrense etter kl. 18: 20 år. PRISER: Vanlige billetter: Kr 195,-. SALT badstuemedlemmer: Kr 100,-. Studenter: Kr 150 (ta med student-ID). 50% avslag for barn fra 7-14 år, gratis inngang for barn under 7 år. Grupper over 10 personer må sende en henvendelse til info(at)salted.no Bestill billett nedenfor - eller ta sjansen på drop-in.

WEEKDAY BATH & SAUNA

Mal+nettside_weekday.jpg

ÅPNINGSTIDERTIRSDAG - TORSDAG: Kl 15- 21.

Velkommen til Weekday Bath & Sauna i Skroget. I tillegg til Skroget, vil også vår største badstue Árdna, være åpen onsdager og torsdager. Utenfor har vi to kaldkulper, samt to dusjer. Svett ut giftstoffene i kroppen og kjøl deg ned i kulpene når det blir for varmt. Avslutt arbeidsdagen din på SALT. Vi utfører ritualer i badstuen tirsdag til søndag.

PRISER:
Vanlige billetter: Kr 195,-.
SALT badstuemedlemmer: Kr 100,-.
Studenter: Kr 150,- (ta med student-ID).
50% avslag for barn 7-14 år, gratis inngang for barn under 7 år. Billetten inkluderer inngang Skroget og Árdna (onsdag og torsdag) med tilgang til kaldkulpene. Innsjekking i Árdna eller Naustet.


MORNING BATH & SAUNA

Mal+nettside_morning.jpg

ÅPNINGSTIDER: LØRDAG - SØNDAG: 9-12.

Start morgenen din med en god damp i Skroget. Hver lørdag og søndag åpner vi opp vår badstue Skroget klokka 09.00 og holder dampen i gang til kl. 12 for alle morgenfugler. Utenfor har vi to kaldkulper, samt to utedusjer. Svett ut giftstoffene i kroppen og kjøl deg ned i kulpene når det blir for varmt. Start dagen din på en sunn måte.

PRISER:

Vanlige billetter: Kr 195,-.
SALT badstuemedlemmer: Kr 100,-.
Studenter: Kr 150,- (ta med student-ID).
50% avslag for barn 7-14 år, gratis inngang for barn under 7 år. Billetten gir tilgang til Skroget og kaldkulpene kl. 09:00 - 12:00. Innsjekking i Árdna.



BESTILL DIN EGEN PRIVATE SAUNA - HIMMELSAUNA:

Mal+nettside_himmelsauna.jpg

ÅPNINGSTIDER: TIRSDAG - LØRDAG: 12:30 - 22:00

Velkommen til vår nye badstue Himmelsauna, to tønner som ligger høyt oppe med utsikt over fjorden, og kun er åpne for private bestillinger. Rett utenfor kan du sitte rundt bålet sammen med venner eller kollegaer. Trenger du å kjøle deg ned, kan du bruke våre kaldkulper som er ved siden av Árdna. Begge badstuene tar 8 personer, og du kan bestille en eller begge to. Ta med eget håndkle eller lei et i baren for kr 50,-. Ta med hengelås eller kjøp til kr 50,-. Badedtøy er påkrevd. Ikke tillatt å ta med egen alkohol. Innsjekking i Naustet på hverdager og resepsjonen i helgene. PRISER: En tønne koster Kr 1.992,- (2 timer, opptil 8 personer) Begge tønnene koster Kr 3.984 (2 timer, opptil 16 personer). Kr 249,- pr ekstra person (maks 2 pr badstue). Standardbestilling er for opptil 8 personer for en tønne, og 16 personer for to tønner. Bestill online eller drop-ins.

BESTILL DIN EGEN PRIVATE SAUNA I NAUSTET:

Mal+nettside_naustet.jpg

ÅPNINGSTIDER: TIRSDAG - LØRDAG: 12.30 - 22:00

Naustet badstue ligger på baksiden av Cafe Naustet og kan ta opptil 8 personer. Du kan bestille 2-timers økter i baren på Café Naustet eller online på forhånd. Du er velkommen til å kjøle deg ned i kaldkulpene bak Árdna. Og du har tilgang til egen garderobe og dusj i Naustet.

PRISER:
Kr 830,- for opptil 4 personer i 2 timer. Kr 200,- pr ekstra person (maks 4 ekstra). Bestill billetter til Naustet-badstuen nedenfor, eller ta sjansen på drop-in (ingen inngang garantert). Billetter for ekstra personer kan kjøpes i andre trinn av bestillingsprosessen eller i baren i Cafe Naustet ved ankomst.

salt 17-04-15_SALT_2075+Foto+Baard+Henriksen.jpg

INFO OM DINE BILLETTER

Billetter kan ikke refunderes. Vi kan flytte sauna-bestillinger senest 2 dager i forveien. Vi kan dessverre ikke bytte billetter i helgene eller i høytider. Billetter kan kun endres en gang.
GAVEKORT: Ønsker du å kjøpe gavekort til badstuene våre, kan du enten kjøpe et fysisk kort til 1) Sauna Session/Weekday Bath & Sauna eller 2) Private Sauna i Cafe Naustet og i Himmelsauna. Du finner også digitale gavekort til Sauna Session og Weekday Bath & Sauna online.

LES DETTE FØR DU TAR SAUNA

HÅNDKLE: Ta med håndkle eller lei et i baren for kr 50,-.
HENGELÅS: Ta med hengelås eller kjøp en for kr 50,-.
GARDEROBE OG DUSJ: Ligger rett utenfor Árdna saunaen. Vi har to utendørs dusjer.
BADETØY OG SKO: Badetøy er påbudt i badstuene. Du bør ta med egne flip-flops siden gulvet kan være varmt.
ALKOHOL: Ikke tillatt å ta med egen alkohol. Aldersgrense: 20 år etter kl. 18 i Sauna Session.
MEDLEMSKAP: Et badstuemedlemskap koster kr 800,- pr år, gir tilgang til rabatterte billetter til våre offentlige badstuer og flere av våre sauna-arrangementer. Medlemskap kjøpes i saunaen Árdna eller i Naustet.
FORHÅNDSSALG: Det elektroniske forhåndssalget for Weekday Bath & Sauna/Sauna Session stenger kl. 18 på hverdager og søndager, og kl. 20 i helger.
DROP-IN: Går du glipp av forhåndssalget, må du ta sjansen på drop-in. Badstuen kan bli fullbooket.
NAUSTET:
Forhåndsalget for badstuen i Naustet stenger kl 11 samme dag.
REGLER FOR GRUPPER PÅ 20+ PERSONER: Grupper må kjøpe billett på forhånd. Vi refunderer ikke gruppebestillinger. Vi flytter ikke hele eller deler av gruppebestillinger.

FLERE SPØRSMÅL? Ta en titt her



ÅPNINGSTIDER/OPENING HOURS

CAFÉ NAUSTET:
Mandag: Stengt/closed
Tirsdag - torsdag: 12:00 - 23:00
Fredag: 12:00 - 24:00
Lørdag: 10:00 - 24:00
Søndag: 10:00 - 22:00

SAUNA SESSIONS:
Fredag: 15:00 - 23.30
Lørdag: 12:00 - 23:30
Søndag: 12:00 - 20:30

WEEKDAY BATH & SAUNA:Tirsdag-torsdag: 15:00 - 20:30

MORNING BATH & SAUNA:Lørdag-søndag: 09:00 - 12:00

Ovenfor kan du holde deg oppdatert på siste nytt fra SALT, samt arrangementsoversikt som viser hva som skjer på en av Europas kuleste kunstprosjekter.

God tur videre!