Tweet This

Fritzøe Verk 

Fritzøe Verk 

Gammelt verksområde i nærheten av Larvik sentrum. Fritzøe-bedriftens historie går tilbake til før Larvik ble grunnlagt, og den dag i dag er bedriften fortsatt en av byens viktigste hjørnesteinsbedrifter. På verket i dag finnes det et bredt spekter av kunst- og kulturbaserte institusjoner som Vestfoldmuseene IKS, avdeling Larvik Museum, Larvik kulturskole, Studio Nille (Larvik ballettskole) og Husfliden Larvik. Også kreative enkeltmannsforetak og næringsvirksomheter som for eksempel bildekunstnere, keramikere, glassblåsere, klesdesignere, arkitekter og fotografer holder til på det gamle verksområdet. På Fanny Langestrand kafé i Nedre verksgård kan man nyte en matbit i stemningsfulle omgivelser. 

Fulehuk fyr

På skjæret Fulehuk sørøst for Bolærne utenfor Tønsberg ligger Fulehuk fyrstasjon. I 1989 ble Fyrstasjonen lagt ned, men senere overtatt av Nøtterøy kommune i 2005 og satt i stand som kystledhytte av Fulehuks venner. Fulehuk fyr er en fantastisk perle, og det er mulighet for overnatting på fyret. Ta kontakt med Foreningen Fulehuks Venner på booking@fulehuk.com