Tweet This

Askim Frukt- og Bærpresseri


Askim Frukt- og Bærpresseri


Ved denne tradisjonsrike bedriften har mange generasjoner av hageeiere levert frukt og bær og fått tilbake saft, syltetøy og gelè. Den første epledrikken så dagens lys høsten 1936. Siden har mye frukt og bær blitt presset til saft ved presseriet i Askim. Her presses ferske, norske bær og epler når sesongen er der. Fortsatt er over 75% av eplene fra hageeiere på Østlandet – nærmere økologisk kommer du ikke! Askim Frukt- og Bærpresseri fremstiller rene produkter, fremstilt på tradisjonelt vis fra ferske og modne råvarer. Tappet på glassflasker beholder produktene aroma, smak og kvalitet.

Askim Frukt- og Bærpresseri har presset saft av frukt og bær i generasjoner. Den første epledrikken ble produsert her for 75 år siden, og fortsatt kommer 75% av eplene fra hageeiere på Østlandet. Du kan fortsatt levere frukt og bær, oppleve stemningen, aromaen og følelsen av god, gammeldags pressing av frukt og bær, men teknologien i presseriet er ny.


Helt siden starten i 1936 har Askim Frukt- og Bærpresseri vært opptatt av rene produkter, fremstilt på tradisjonelt vis fra gode, modne råvarer. Varme flasker, varm saft og korken på straks etter at saften er tappet bidrar til å bevare den gode smaken, aromaen og kvaliteten. Produktutvikling har resultert i gode, klassiske kvalitetsprodukter av bær og epler, fremstilt av friske, rene råvarer uten tilsetninger. £#


Askim Frukt- og Bærpresseri er et av få presserier som har åpent mottak av frukt og bær i sesongene. I juni presses rabarbrasaft, og i august er det tid for solbær, rips, bringebær,kirsebær og blåbær. Eplesesongen varer fra september og ut oktober. Tilgangen til råvarer varierer fra år til år, avhengig av temperatur, sol, regn, overvintring, blomstring og bier. Epletrærne trenger gjerne et hvileår etter en god eplesesong, og bærer ofte varierte mengder frukt hvert år.


Ved fabrikken i Askim har Askim Frukt- og Bærpresseri en flott butikk hvor du finner hele produktsortimentet. Her kan du vandre gjennom tidligere tider og oppleve atmosfæren på fabrikken før og nå. Du finner alltid noe godt drikke på smaksdisken.


Butikken er åpen hele året og i tillegg til egne epleprodukter, bærsafter, syltetøy- og gelèer finner du produkter fra andre lokalmatprodusenter, blant annet honning fra Kjartan i Trøgstad og mel fra Holli Mølle i Spydeberg, for å nevne noen. Butikken har mange gode gavetips i alle prisklasser og spennende tilbehør og interiørartikler. Kom inn og opplev Askim Frukt -og Bærpresseri!