Tweet This

Fugleleiken utkikkstårn

Fugleleiken utkikkstårn

Fra toppen av Henestangen og Fugleleiken utkikstårn er det en fantastisk utsikt over Vansjø og distriktet. Tårnet er 20 meter høyt og ble åpnet i 2012. En fin tur i lett skogsterreng. På de klareste dagene kan man se Gaustadtoppen. 

For å komme til Fugleleiken tar du av fra Fv. 118 like ved Råde kirke (vakker middelalderkirke fra 1100-tallet). Like etter at du har gått/syklet/gått over E6 kommer du til en litenparkeringsplass hvor fotturen opp til utsiktstårnet kan starte. Det går to stier opp til toppen, den ene går i lett terreng fra parkeringen ved Lundebyveien og går på traktorvei nesten helt opp. Ca. 1,3 km. Litt ulent terreng for barnevogn opp mot toppen, men går med litt innsats. Den andre stien er litt lenger, ca.  2,7 km, og er ikke egnet for barnevogn.