Tweet This

Nes Lenseteater

Nes Lenseteater

Ved Nes Lensemuseum har det blitt satt opp teaterstykker med jevne mellomrom, det vil si med noen års mellomrom. Her ble det spilt i blant annet 2010 og i 2012. I år spilles stykket; «Det andre landet» i perioden 27. august – 30. august. Få med deg i år denne fantastiske forestillingen som spilles utendørs i svært så vakre omgivelser med Glomma rennende forbi – man vet jo ikke når neste gang det skal spilles teater her igjen!


Nes Lenseteater har vist to lokalhistoriske friluftsspill ved Nes Lensemuseum i Skiptvet, Østfold. Begge spillene er basert på fortellinger fra miljøet ved den nederste tømmersorteringslensa på Glomma. Her arbeidet rundt 400 mann ute på elva med å sortere tømmer før det ble slept videre nedover til tømmerkjøperne ved utløpet av den 60 mil lange elva.


Lensa som arbeidsplass lignet ikke på andre arbeidsplasser. ”Lensekræbbene” – som lensearbeiderne ble kalt – holdt daglig til på smale lenseganger av tre, flytende på vannet. Sesongen varte fra elva ble isfri til isen la seg. Ikke så rart at det finnes mange særegne historier fra en slik flytende arbeidsplass!


De forestillingene Nes Lenseteater har vist, heter ”Spor i vann” (2010) og ”Den som ikke er ropt opp, kan gå hjem” (2012)