Tweet This

Torderød Gård

Torderød Gård
På Jeløya ligger den flotte og ærverdige gården fra 1760, som ble bygget som et direkte resultat av Mossefossens storhetstid. Torderød har et stort parkanlegg med barokkhage og en engelsk landskapshage, "Lunden". Parken ble anlagt i årene 1760-1800 og er byens eldst bevarte grøntanlegg. I flere generasjoner var Torderød går eid og bebodd av Chrystie-slekten, som også var med på å bygge gården slik vi kjenner den i dag. I 1907 ble gården overtatt av ingeniøren Einar Morterud. Siden den gang har den vært eid av direktøren for Moss Glasværk, Mogens Oppegaard, før den ble solgt til Moss kommune i 1952. Torderød ble fredet i 1924, og bærer fortsatt innredning påvirket av rokokkoen og empiren. Det er muligheter for omvisninger på Torderød hver søndag i juni, juli og august.