Tweet This

Frognerseteren

Her på Frognerseteren kan vi tilby en annerledes opplevelse i våre unike stuer med åpen peis eller fantastisk utsikt over Oslo. Vi tar imot store og små grupper for møter, middag og aktiviteter.

I den gamle tømmerbygningen i dragestil har vi spesialisert oss på å vise frem det beste av norske råvarer og mattradisjoner. I Restaurant Finstua tilbyr vi bord med byens beste utsikt og sesongriktig meny med norsk mat. Våre erfarne servitører tilbyr den beste service, mens omgivelsene er med å skape en hyggelig stemning rundt måltidet.

I Kafe Seterstua serverer vi enkel husmannskost av høy kvalitet. Her finner du alltid kjøttkaker og rømmegrøt med spekemat. Perfekt for en mer uformell middag eller lunsj, og en fin måte å vise frem norske tur- og setertradisjoner.

På Frognerseteren har vi erfaring med å ta imot større og mindre grupper med både internasjonale og nasjonale gjester, for å feire jul, konferansemiddager og i andre anledninger. Vi kan tilby eget lokale og er gjerne med å skreddersy deres arrangement.

Ta med dine kunder og ansatte og gi dem en unik opplevelse på Frognerseteren.

Kalender og aktiviteter

Vinter på Frognerseteren

På menyen i Kafe Seterstua vil du om vinteren finne blant annet varm gløgg, perfekt til å varme seg på foran peisen etter en tur ute i kulda, og ekte sveitsisk ostefondue. Walter Kieliger, som driver Frognerseteren, er selv sveitser og holder godt overoppsyn med kjøkkenet når vi serverer denne spesialiteten. Nyt den gjerne med sveitsisk hvitvin.

Fra slutten av januar kommer skreien fra Lofoten. Vi bytter meny i Restaurant Finstua og presenterer mange retter hvor vi bruker denne nydelige råvaren. Du får den selvsagt også klassisk tilberedt med lever og rogn.

Skitur

Snøkledde trær og hvite skiløyper preger vinteren på Frognerseteren. Utenfor døren vår finner du VM-løypene og preparerte skiløyper der du kan gå flotte turer på dagtid eller i lysløypene om ettermiddagen etter jobb. På Frognerseteren er vi åpen hver dag. Skiforeningen har informasjon om føret.

Aking i Korketrekkeren

Korketrekkeren ble brukt under OL i 1952 og er utrolig morsom å ake i. Ta kontakt om du ønsker å leie kjelke.

På Frognerseteren kan du varme deg etterpå med god mat og drikke.

I slutten av mars forsvinner snøen og vi bytter meny i Kafe Seterstua. 


Påske på Frognerseteren

I forkant av påske vil konditoriet lage marsipanfigurer og støpe sjokoladefigurer til å fylle påskeegget med - eller hvorfor ikke kjøpe påskeegg av sjokolade?

Vår på Frognerseteren

Når solen begynner og varme og vårens friske grønnsaker kommer i salg bytter vi igjen meny i Restaurant Finstua. Nyt asparges og mye annet godt i restauranten.

17.mai

Vi feirer 17.mai på Frognerseteren med stor smørbrødbuffet og jordbær, og deretter bugnende 17. mai-buffet med to bordsetninger. Bordbestilling! Nyt nasjonaldagen langt borte fra mas og kjas i byen.

Kafe Seterstua er selvsagt også åpen og pyntet til 17.mai.

For reservasjon tlf. 22 92 40 40 eller booking@frognerseteren.no


Sommer på Frognerseteren

Sommeråpent i Finstua

Restaurant Finstua er stengt for lunsj midt på sommeren og åpner først kl. 16.00 mandag - fredag, men åpner som vanlig kl. 13.00 lørdag og søndag. Kafe Seterstua er åpen som vanlig hele sommeren

Besøk Skimuseet

Skimuseet ligger en spasertur nedenfor oss. Benytt anledningen til å vise frem Holmenkollen skiarena og skihopp. Her har de også skisimulator. Kanskje du vil utfordre deg i "Kollensvevet"? Spenn deg fast på zip-line fra toppen av tårnet til bunn av bakken!

Sykkeltur

I Nordmarka er det gode muligheter for å dra på sykkeltur - prøv for eksempel Frognerseteren - Ullevålseter - Sognsvann.

Gåtur

Det er flott turterreng i Nordmarka. Ta bena fatt og legg ut på kortere eller lengre tur fra Frognerseteren - eller hvorfor ikke avslutte turen på vår terrasse med mettende middag og god drikke?

Sensommer

I begynnelsen av august er det tid for kreps. I Restaurant Finstua setter vi sammen en egen meny for krepsen. Kom gjerne innom for en smak av denne delikatessen. Vi får krepsen levert direkte fra Krøderen.

Høst på Frognerseteren

Viltfondue

På tradisjonelt vis serverer vi viltfondue i Kafe Seterstua fra 1. oktober. Vårt kjøkken gjør klar elg, hjort og reinsdyr, og gjestene koker kjøttet selv i soppkraft i fonduegryter. Viltfondue serveres med syltet sopp, chutneys og dressinger, samt mandelpotetchips. Ved bestilling av fondue kan vi reservere bord i Kafé Seterstua.


Førjulstid på Frognerseteren

I november begynner vi å forberede oss på julen og fra midten av november serveres julemat i Kafe Seterstua og Restaurant Finstua. 1. søndag i advent tennes julegranen og Slemdal barnekor synger og arrangerer gang rundt juletreet. Da har vi pyntet hele Frognerseteren til jul, med blant annet girlander av granbar, julestjerner og pepperkaker. Vi starter med våre årlige familiejulebord den 24. november og deretter hver søndag i advent med bugnende buffet og juleverksted for de minste. Bordreservasjon!

I hele førjulstiden selges også julekaker og ikke minst pepperkaker i alle størrelser og fasonger, både til å ta med hjem eller til å fortære på stedet med varm kakao.

Vi holder stengt 24. desember og 25. desember.

Romjulen

Vi holder åpent hele romjulen, både i Kafe Seterstua og i Restaurant Finstua. Kom gjerne innom!

frognerseteren.no