Tweet This

Spikersuppa Skøytebane

Spikersuppas historie

Spikersuppa har sin historie tilbake til 1956, da Christiania Spikerverk forærte Oslo Kommune en gave i å pusse opp hele området. En av disse gavene var en dam, som raskt fikk navnet "Spikersuppa" på folkemunne. Dens egentlige navn er dog Hjortedammen, etter Arne Vigelands skulptur av to hjorter midt på "Hjortøya". I 1994 fikk Spikersuppa sitt første kunstisanlegg, etter at Strøksforeningen Studenterlunden engasjerte Narvesen i forbindelse med OL på Lillehammer. "Narvisen" ble åpnet i 1994. Etter en del år ble anlegget overtatt av Oslo kommune, og i forbindelse med rivingen av Saras Telt i 2013 ble anlegget igjen oppgradert.

Spikersuppa er selve hjertet av Oslo, midt i Studenterlunden. Det er Oslos mest besøkte området, sommer som vinter.  

http://spikersuppa.no