Tweet This

ØYHOPPING PÅ HVALER

Opplev eventyret med øyhopping

For dem som elsker hav og skjærgård finnes det også rike muligheter til å nyte en første smak av skjærgårdsriket Hvaler uten å styre egen skute. En flott og sjarmerende ferie for en rimelig penge får du med øyhopping fra øy til øy i Hvaler-skjærgården.

“Her finnes hundrevis av øyer, holmer og skjær. Naturen er fengslende og variert med blankslipt svaberg på de karrige, ytre øyene, til bratte knauser og skogkledde øyer.

Med bil fra hovedstaden er du i skjærgårdsparadiset på knappe to timer. Så nær i distanse, allikevel så fjern og forskjellig i natur og miljø. Velkommen til øyhoppingstur i Hvaler-arkipelet!

 

Fra øy til øy med hvilepuls

Ta med familien og venner på øyhopping, opplev øyriket og skjærgården på Hvaler på en ny måte. Reis fra øy til øy med de koselige Hvalerfergene på en opplevelsesrik og bedagelig rundtur i Hvalers skjærgård.

Søndre del av Søndre Sandøy. Øya Herføl skimtes i den høyre bakre delen av bildet.

Fergene går fra havnen i Skjærhalden på øya Kirkøy alle dager hele året. Pakk sekken eller kurven med badetøy, pledd, håndkle, joggesko, ett klesskift, godt drikke og mat. Det er faktisk alt du trenger til en opplevelsesrik øyhoppingsdag i Hvaler-skærgården.

Aktivitet for hele familien

Øyhopping på sykkel er en populær aktivitet for hele familien. Bruk ferien til å sykle fra øy til øy på Hvaler. Her kommer du virkelig i nærkontakt med naturen. Opplev den fantastiske skjærgården, idylliske småsteder og gamle fiskehavner og det unike og varierte landskapet. Er du heldig ser du selkobbene boltre seg i vannkanten mens skarven flyr rett over deg.

En vinneroppskrift med barn på øyhoppingstur er å ikke legge ut på for lange turmarsjer. For de minste er jo noen hundre meter i nytt miljø som en “jordomseiling” i opplevelser. Dessuten er fergeturen verdt turen alene for de minste. Ta gjerne med en piknikkurv - alltid populært for små og store.

 

 

 

 

 

 

 

 

Året rundt

Øyhopping forbindes gjerne med sol, sommer, og varm sjøluft. De nevne elementer er selvsagt gode forutsetninger for en hyggelig tur, men vi vil hevde at naturopplevelsene på Hvaler er minst like fine i alle årstider. Ved å se de forskjellige årstidene i øyriket, blir du jo også ekstra godt kjent med Hvaler, du har jo da sett det Hvaler de færreste ser. Hvalerfergene til Hollungen har nesten like høy frekvens på avganger om vinteren som om sommeren. 

 

 

 

 

 

 

 

Hav i alle himmelretninger fra alle Hvalers

ØYER

LES OGSÅ ØY FOR ØY

Mange forbinder øyhopping med fergetransport mellom øyer, men det må ikke nødvendigvis være slik for å kalles øyhopping. Hvaler har ikke fastland og består bare av øyer, men de fire øyene Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy og Kirkøy har bilvei med fastlandsforbindelse, og det er broer mellom disse øyene. Disse fire øyene egner seg godt til øyhopping og oppdagelsesferd fra sykkelsetet eller til fots. I forhold til de andre øyene på Hvaler er dette store øyer.

 

 

 

 

 

#denfølelsen

 

 

 

Den deilige følelsen av øyhopping - salt sjøluft, duften av solkrem, eim av motorolje, lyden av bølgeskvulp og et par måkeskrik, stekende sol med glitrende hav som kulisse, svett hud, sjauing av gods og last, ilandsstigninger - nye mennesker kommer ombord, sykler og tursekker.

 Øyhopping, eller øyloffing handler om spente forventninger. Alle forventninger til hva som møter en på neste øy. Å ferdes med fergen på øyhoppingsturen er for mange reisen som en del av målet. 

Man kan reise hele dagen med kun én tur/returbillett og gå av og hoppe på igjen når man vil. Billetten inkluderer fergetur hele dagen. Husk kontanter, det er ikke bankterminal ombord i fergen. Det er heller ikke lovbestemt at øyhopping må skje ved å løse fergebillett – er du så heldig å ha tilgang til egen båt kan du besøke så mange øyer, holmer og skjær du måtte ønske.

LES OGSÅ OM HVALERS UNIKE FLORA - LES HVALERS EGEN BLOG ->

Bli med på

DRØMMEDAG PÅ HVALER

MELD DEG PÅ HER

 

 

4 bilfrie øyperler du enkelt hopper fra øy til øy med Hvaler-fergene

Hvaler består av bare øyer og har ikke fastland. Fra du passerer Puttesundbroen på kommunegrensen mellom Fredrikstad og Hvaler, så er det sjø i alle himmelretninger. Følgende øyer på Hvaler har fergeforbindelse:

Lauer

Herføl

Søndre Sandøy (2 fergeanløp: Nedgården og Buvika)

Nordre Sandøy (2 fergeanløp: Sanne og Makø)

 

OVERSIKTSKART ØYHOPPING MED OG UTEN FERGE

Ved å klikke på hver enkelt punkt kan du lese om hver enkelt øy på Hvaler.