Tweet This

Tomb Gård

En av de typiske «gjemte perlene» i Østfold er Tomb Gård. Stedet er virkelig et must å besøke når du er i Østfold.

 

 

TOMB GÅRD

Opplev Rådes frodige perle

 

 

 

En av de typiske «gjemte perlene» i Østfold er Tomb Gård. Stedet er virkelig et must å besøke for de som blir betatt av rosehager og praktfulle omgivelser.

Her kan du ta med deg din kjære på spasertur i en romantisk park fra tiden omkring 1800, med dammer, kanaler og hvelvede broer, en kenotaf fra ca. 1820 og mektige, gamle eiketrær og andre løvtrær.

 

 

 

Herlig parkområde

 

 

 

 

 

Rundt 1680 var Tomb en av 12 herregårder i Smaalenene Amt. I dette amtet lå halvparten av alle de herregårdene som fantes i hele landet. Herregårdsbetegnelsen ble gitt de gårdene som hadde kongelige privilegier og huset adelsmenn. 

 

På Tomb finnes en stor samling av moderne roser, i tillegg er her et fint utvalg av historiske roser og en del ville rosesorter. Rosehagen på Tomb er det ca. 350 ulike sorter og omlag 1900 rosebusker. Størst blomsterprakt i Rosehagen er det fra midt i juli til midt i august. Siden hovedformålet med rosehagen skal være til pryd og glede for publikum er hagen alltid åpen, og det er gratis adgang.

 

Tomb Gård ligger i Råde kommune, omtrent 6 kilometer fra kommunesenteret. Se kart nedenfor:

 

 

 

TOMB

ROSEHAGE

 

 

 

 

GALLERI GAMLE TOMB

Når du først har tatt turen til vakre Tomb i Råde, så husk å benytte anledningen til å besøke galleriet Galleri Gamle Tomb.

Råde Kunstforening ønsker spesielt med sin gallerivirksomhet å være en formidler av kunst og kunsthåndverk i nærmiljøet, spesielt for Råde kommunes innbyggere og generelt for besøkende fra hele Østlandet.
Råde Kunstforening ønsker alle velkommen til foreningens eget Galleri Gamle Tomb i Råde.
 

Praktisk informasjon

Galleriet, som opprinnelig var et gammelt kornlager, befinner seg i idylliske omgivelser på Tomb. Området egner seg glimrende for utflukter for folk i alle aldre. Her finnes blant annet en gammel husmannsplass inne i parkområdet, og om sommeren er det flere typer husdyr her. Flere turstier går på kryss og tvers inne i parken.


I juni og juli kan man beskue en stor og vakker rosehage som er berømt for sitt herlige utvalg av kjente og ukjente rosesorter.

Fra Oslo ta av fra E6 i Råde og kjører mot Fredrikstad. I Råde
sentrum: følg skilting mot Tomb.
Fra Fredrikstad kjør mot Saltnes/Engelsviken og ta riksvei 116
mot Tomb.