Tweet This

Jotunmuseet

Jotunmuseet

I Sandefjord ligger dette unike museet med omvisning av interessante, spennende, morsomme og tragiske hendelser gjennom bedriftens virksomhet gjennom 95 år. Museet viser hvordan Jotun utviklet seg fra å være en liten lokal fabrikk i Sandefjord, til å bli et stort internasjonalt selskap.

Visste du for eksempel at sprayboksen er en norsk oppfinnelse? På Jotunmuseet kan du se prototypen på verdens aller første sprayboks. Og her finner du Jotunflagget som utrolig nok overlevde den voldsomme brannen i 1976, fargeblandingssystemer fra før Multicolors tid, spesielle annonser fra 2. verdenskrig, fargevelger fra tidlig 1900-tall, og instrumenter som har vært brukt til å teste malingens egenskaper. I tillegg kan du høre radioreklamer fra 30-tallet, se gammelt produksjonsutstyr. Jotunmuseet har ikke vanlige åpningstider, men tar imot besøkende etter avtale. Kontakt  Elisabeth Elgvin Berg på telefon 971 05 504, elisabeth.elgvin.berg@jotun.no. Fri inngang.