Tweet This

FLYKTNINGERUTA

 

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1183 turforslag  105 hytter

 

Historiske vandreruter

Om gruppa | 16 turforslag 

Flyktningeruta går fra Skullerudstua i Oslo og helt til Grenselosmuseet ved vannet Skjervangen i Eidskog. En tur på borti 120 km.
Det fins flere flyktningeruter i Norge, men denne tar utgangspunkt i trafikken som gikk ut fra Oslo og østover til Sverige. Den første delen, gjennom Østmarka til Enebakk, følger kurér-ruta Timian. På den østre siden av Øyern og videre til Sverige er den en kombinasjon av flere ruter som var i bruk. Ruta er lagt opp slik at den skal være enkel å følge. Ruta følger stier, skogsveier og også bilveier noen steder. Ruta er merket blått hele veien.
Turen er satt opp til 4 dager, men det er avhengig av at du får transport på strekkene med asfalt underveis. En kan med fordel bruke 5 dager. Har en med telt kan en jo selv bestemme hvor en skal sove i skogen. Det anbefales da å legge inn en ekstra overnatting i området rundt Himdalen.

Del 1: Østmarka.
Turen gjennom Østmarka fra Skullerudstua er ca 35 km. Terrenget er ganske krevende, da det er mye opp og ned når en går den retningen. Men, flott natur og historiske omgivelser gjør det likevel til en flott opplevelse. Dersom en kun ønsker å gå noe av turen kan en f.eks gå inn til  Rundvann eller Smalvann, eller fortsette ned til Vangen og ta seg hjem derfra.
OBS 2018: Ruta går ikke helt ned til Øyern pga arbeid på veien ned mot Skøyen gård. Ruta stopper da ved Rv 120.Du må nå komme deg videre med buss til Lillestrøm, eller på annen måte finne trase ned til vannet. 
Normalt: Ruta går ned gjennom tunet på Skøyen gård for å komme helt ned til vannet. Husk at du da er på privat grunn og respekter de som bor på gården. Her hadde flyktningelosene fått tak i båt og rodde over vannet. Mange flyktninger kom imidlertid med buss til østsiden av Øyern, og slapp dermed roturen. Dersom du i dag skal over vannet må du avtale det med noen som kan skysse. Det er ingen fast båttransport over. En kan forsøke med Flateby båtforening. Du kan også ta buss rundt, via Lillestrøm. Sjekk rutetider på Ruter.

Underveis gjennom Østmarka kan det egne seg å overnatte på Vangen sportsstue eller på DNT hytta Bøvelstad. Husk å bestille plass.

Del 2:Fet- Aurskog- Høland
Turen gjennom Fet-Aurskog-Høland går i et skiftende terreng. Flotte skogsområder med vid utsikt og et slakt landskap med vann og fine furuvoller. Her kan du nyte turen.
Noen steder kommer ruta ut på vei. Her kan det være hensiktsmessig å få transport, slik at det ikke blir så langt på asfalt. Flyktningene fikk jo også noen ganger transport, så det er ikke helt ukorrekt. 
Det kan spesielt være interessant å ordne transport fra Ovrum-til R 229 ved Steinby og gå derfra til Amundsetra.
Dersom du starter fra Enebakkneset er det fint å ta buss til butikken ved Linderud. Der er det informasjonspunkt og ruta er merket derfra.

På østre siden av Øyern er det ikke noen overnattingsplasser innendørs. Du må derfor ha med telt eller sove ute i det fri. Det er inngått avtale og noe tilrettelagt for overnatting på stedene Amundseter og Steinby. Også mulig ved Malnes etter avtale. Ellers er det en fordel å legge inn en overnatting i området øst for Himdalen. Her er det en gapahuk i nærheten av stien, ved vestenden av Ovrumsdamtjernet, koordinat Ø634518 N6629176.
Den siste biten av ruta går på grusvei fra Langeback, forbi Fisketjernsmoen og fram til Skjølabråtan. Denne er litt tung å gå på grov grus, nylagt 2015. Det er et alternativ å følge umerket sti, som går av rett nord for veien som kommer fra Kråkfoss og følge den over Veslemyra-Stormyra og fram til Skjølabråtan.

Underveis er det satt opp en del informasjonsoppslag. Disse og mer historikk kan du finne på Lokalhistoriewiki, se linkene.

Kart: Du får trolig best kartinformasjon ved å ta utdrag av kartet her på siden, og eventuelt printe ut. Alternativt tegne inn på annet kart. Du kan også hente ut GPX fila her og legge inn hos deg selv.
OBS: lengdeangivelsen øverst på siden er feil, men pga en teknisk innstilling er den ikke mulig å endre manuelt. Riktig lengde på hele ruta er ca 120 km.

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 103,4 km

Varighet: 4 dager +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Krevende +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Nesoddlandet, Sørmarka og ØstmarkaOslomarkaAkershus ØstOdalenØstfold

 

HØYDEPROFIL

0,0 km20,0 km40,0 km60,0 km80,0 km100,0 km0100200300400

NYTTIGE LENKER

Historien om Flyktningeruta
Fortellinger fra Flyktningeruta
Bussforbindelse Grenselosmuseet Eidskog

ADKOMST

Det er flere oppstartpunkter underveis. 
Skullerudstua: Kjør til Skullerudstua
Vangen: buss mot Enebakk eller bil til Bysetermåsan
Enebakkneset-Øyern øst: Oppstart ved butikken. Du kan kjøre hit via Lillestrøm eller sørfra på RV 22.. 
Grenselosmuseet: Hit må en kjøre med bil.

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Skullerudstua: ta T-banen til Skullerud. 
Vangen: Buss mot Enebakk, gå av ved Fjell og følg blåmerket vei/sti mot Vangen, ca 5 km.
Enebakkneset-Øyern øst: Oppstart ved butikken. du kan ta buss hit fra Lillestrøm. 
Grenselosmuseet: Det er mulig å få busstransport ved å bestille dette hos Ruter. Bestillingslinje 891 eller flex rute 2007. Se link nedenfor.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 15.06.2018

Flyktningeruta av DNT Oslo og Omegn. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

EN BIT AV FLYKTNINGERUTA

 

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1183 turforslag  105 hytter

Flyktningeruta er en av mange fluktveier brukt under krigen. Ruta er merket helt fra Skullerud til svenskegrensen.

Skullerud – Østmarkkapellet – Øgården - Rustadsaga – Skullerud.

Fra Skullerudstua går du ned til bru over Ljanselven med skilt som viser blåmerket sti mot Østmarkkapellet. På gammel anleggsvei over plassen ved Skullerud vannrenseanlegg. Inn på sti til Sandbakken og Østmarkkapellet.

I neste stidele (ca 900 m) står en steinvarde, dette er en type varding som i sin tid var påtenkt som rutemerking i Marka. Lett stigning gjennom åpen furuskog, fin utsikt mot vest og sørvest. Forbi Rundvann (god rasteplass med bord) og opp mot Østmarkkapellet.

Bratt ned igjen og forbi sørenden av Smalvann, ned noen trapper, i sin tid ble anlagt av Friluftsklubben, en av forløperene til DNT Oslo og Omegn. Midt i neste motbakke kan du ta en avstikker inn dalføret til venstre og se hvor ”gutta på skauen” hadde et av sine våpenlagre. Så sørover, øst for Trollvann (du ser ikke vannet fra stien), passerer sørenden av Langvann, og til stidele nordøst for myra på Smørhullet.

Blåmerkingen viser nå nordover mot Rustadsaga og Mariholtet. Etter en drøy kilometer kommer du inn på skogsbilveien til Elvåga og krysser ”Plankeveien”, vintervei for tømmertrafikken Enebakk–Oslo inntil 1865 da den ble avløst av Enebakkveien. Følg ruta (”Carl XIIs vei”) nordover til Øgårdsmosen hvor du tar til venstre ved skilt ”Rustadsaga”, passerer til venstre for et sandtak og ned forbi Øgården, en gang skysstasjon og skjenkestue for reisende langs Plankeveien.

På skogsbilvei med fin utsikt over Nøklevann til Rustadsaga, åpen for servering alle dager unntatt mandag. Bademuligheter ved Nøklevann.

Vil du korte ned turen litt det siste stykket, kan du etter Øgården følge lysløypa sørvestover forbi Fjelstadbakken (nedlagt slalåmbakke) til Skullerud.

Langs bilvei til Bogerud (t-bane) eller turvei tilbake til Skullerudstua.

Skullerudstua er åpen for servering alle dager 10-16 unntatt fredag, sommerstengt.

 

Type: Fottur, skogstur

Lengde: Ca. 9,8 km

Varighet: 2 timer, 30 minutter+

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, senior

Område:

OslomarkaNesoddlandet, Sørmarka og Østmarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,0 km4,0 km6,0 km8,0 km0200400600126 moh.

ADKOMST

T-bane til Skullerud eller med bil/sykkel er det parkering ved Skullerudstua.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"En bit av Flyktningeruta " av DNT Oslo og Omegn er lisensiert under CC BY-SA 4.0.

Tekst hentet fra ut.no

GJENNOM DEN KLASSISKE NORDMARKA

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1183 turforslag  105 hytter

Denne ganske drøye turen tar deg, dersom du har en lang blank dag til disposisjon, gjennom noe av det mest klassiske Nordmarksterrenget. Den har et minimum av veitrasking og flere muligheter for å nyte mat og drikke på noen av markas beste stuer.

Den unge mannen som flyttet til hybel på Slemdal i 1981 var ikke helt vant til å klare seg selv. Etter noen uker skulle klokka stilles til sommertid og studenten stilte klokka feil vei og gikk søndagstur i Nordmarka. På Tryvannstua oppdaget han at han lå to timer før alle andre og fikk slik ekstra god tid til å gå til Kikutstua. Det ble et møte med mytiske navn som Slaktern, Blankvannsbråten og Glåmene. 30 år senere har studenten ansvar for å rydde og merke stiene der han debuterte som nordmarkstraver.

Start på Voksenkollen T-banestasjon og ta blåmerket sti gjennom skog og alpintraseer ned til Tryvannstua. 100 meter nord for stua stikker blåstien til venstre. Glimt av Kikut og ned i Sørkedalen og over mot Oppkuven får du før du ved idylliske Bjordammen krysser bilveien og følger gamleveien mot Nordmarkskapellet og Slakteren. Dette er en av de første stiene som ble merket for turister i Oslomarka.

Ved Nordmarkskapellet kan du velge å gå om Blankvannsbråten eller Studenterhytta før stiene møtes ved Andtjern. Den fineste stien finner du ved å gå om kapellet, over veien og stien mot studenterhytta. Du runder KSI-hytta som ligger fint på en bakke og går inn i skogen langs den nedlagte skiløypa mot Blankvann, en løype som mange fortsatt går. Noe man forsåvidt kan gjøre langs mange blåstier hvis man vil oppleve litt gammeldags, upreparert skigåing.

Du passerer et par flotte søkk med stor granskog før du stiger opp og forbi Studenterhytta, som bare har servering om vinteren og fortsetter ned og til høyre mot Kobberhaughytta, DNTs storstue i Marka.

Deretter går ferden videre forbi Kobberhaugtjern ned i den bratte dalen Bjørnedelet og opp på Glåmene. I nyere tid låner Glåmene mye av sin berømmelse fra kollens femmil som fra 1952 og fram mot årtusenskiftet vendte her to ganger. Her oppe finner du også Appelsinhaugen som er et klassisk turmål.

Ned fra Glåmene går du en av Markas fineste stier gjennom Osmarka, forbi Fyllingsdammen og fram til Kikutstua.

Tilbaketuren starter på vei via Fyllingen, forbi gården og over broa ved smalet før blåstien tar av til høyre og klatrer over Midthytthøgda til Sakrishytta og videre ned til Finnerud og Sørkedalen skole der turen kan avsluttes på Sørkedalen landhandleri og kafe før du tar Sørkedalsbussen hjemover.

Det er dessuten mulighet for overnatting under tak både på Kobberhaughytta og Kikutstua, og ellers hvor man vil, under teltduk eller stjernehimmel.

 

Type: Fottur, skogstur

Lengde: Ca. 23,4 km

Varighet: 1 dag +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, senior

Område:

OslomarkaNordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene

 

HØYDEPROFIL

0,0 km5,0 km10,0 km15,0 km20,0 km0200400600

ADKOMST

Voksenkollen T-banestasjon

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"Gjennom den klassiske Nordmarka " av DNT Oslo og Omegn er lisensiert under CC BY-SA 4.0.

Tekst hentet fra ut.no

3 DAGERS RUNDTUR I NORDMARKA FRA FROGNESETEREN TIL SOGNSVANN

Fredrik Haaby

1 turforslag 

En fin tredagerstur i Nordmarka med flere topper, og lange marsjer i skog uten å møte på folk

Startet på Frogneseteren, gikk til den andre Kobberhaugen og overnattet der.

Dag to gikk ned til Kikuthytta, så bratteste vei til Kikuttoppen før jeg følger åskammen ned til Sandungen gård og videre til Kirkeberget som er Oslos høyeste topp, og står akkurat på fylkesgrensa til Oppland.

Så gikk turen litt tilbake og østover i retning Hakadal. Endte opp på ei flott seter ved navn Fortjernsbråten hvor det ble overnatting på tunet.

Da tre så gikk turen langs flere fine fjellvann før jeg endte opp tilbake på Sognsvann.

Flotte merkede stier overalt, så praktisk talt umulig å gå seg bort. Hadde med kart over Nordmarka sør og brukte appen ut.no.

I etterpåklokskapens lys så ble etappen på dag 2 litt vel lang, så etappene skulle vært fordelt noe bedre.

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 60,2 km

Varighet: 3 dager +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km10,0 km20,0 km30,0 km40,0 km50,0 km60,0 km0200400600800

ADKOMST

T-bane til Frogneseteren

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 26.06.2018

3 dagers rundtur i Nordmarka fra Frogneseteren til Sognsvann av Fredrik Haaby. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

BOGSTADVANNET RUNDT

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1183 turforslag  105 hytter

Dette er en flott tur rundt Bogstadvannet. Turen tar ca 3 timer og er 10 km lang.

Rundt Bogstadvannet går du forbi gamle husmannsplasser og ett av Norges flotteste gods. Bogstad gård ligger ærverdig nede ved vannets østside, og er åpent for besøkende året rundt. Turen følger Ankerveien i sør, oppkalt etter Peder Anker som bodde på Bogstad gård og var Norges første statsminister etter 1814.

Langs ruta kan du starte flere steder. For eksempel ved Peder Ankers plass.  Det går buss langs Bogstadvannet, slik at du kan gjøre ruta kortere om du vil. Det er fint å kombinere turen med et bad i vannet og en tur innom på Bogstad Gård.
Ruta går for det meste på gruslagt vei. I nrodvest er det imidlertid skogssti, og her er det noe mer krevende å gå og fuktige partier.

 Underveis er det flere steder satt opp informasjonstavler med kart, slik at du kan følge med på hvor du er. Ruta er skiltet hele veien.

i perioden 2017-2019 arbeides det med mudring av vannet. Store mengder mudder er lagret på jordene nord for vannet. Ruta er derfor noe lagt om der. Følg merking. 

Merkearbeidet langs rundturen er støttet Oslo kommune og Gjensidigestiftelsen.

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 12,3 km

Varighet: 3 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Barn

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,5 km5,0 km7,5 km10,0 km0100200

ADKOMST

Du kan parkere ved Bogstad badeplass og ved Bogstad gård.

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

T-bane linje 2 til Røa.
Buss linje 41 videre til Bogstad.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 07.08.2017

Bogstadvannet rundt av DNT Oslo og Omegn. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

MEISETUR PÅ SMÅSTIER FRA BEKKESTUA

 

Bærum Turlag

Om gruppa | 27 turforslag 

Opplev gleden ved å bære barnet ditt i naturen. Denne turen går på småstier i Bekkestua via Hosle Gård til Sauejordet og tilbake igjen. På sommeren kan turen også trilles med barnevogn.

 

Type: Fottur, trilletur

Lengde: Ca. 5,6 km

Varighet: 1 time, 30 minutter+

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Barn

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km1,0 km2,0 km3,0 km4,0 km5,0 km0100200300

ADKOMST

Start fra Helsestasjonen i Bekkestua. Betalingsparkering bak biblioteket rett over veien eller gratis parkering ved Nadderudhallen

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 02.01.2017

Meisetur på småstier fra Bekkestua av Bærum Turlag. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

TRILLETUR FRA FOSSUM TIL BRUNKOLLEN

Bærum Turlag

Om gruppa | 27 turforslag 

På fin vei fra Fossum, forbi idylliske Østernvann og inn til Brunkollen. Oppover hele veien til, nedover tilbake. Brunkollen Turisthytte har selvbetjeningsmulighet på stabburet hvor du kan kjøpe drikke, sjokolade m.m. (husk mynter). Ca 8km/2timer én vei. På helgene serveres det legendariske skoleboller og suppe tirsdag/onsdag kveld. Se https://www.facebook.com/brunkollen/?ref=page_internal

Ofte brøytet på vinteren.

 

Type: Fottur, trilletur

Lengde: Ca. 7,0 km

Varighet: 2 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: barnevogn

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km1,0 km2,0 km3,0 km4,0 km5,0 km6,0 km7,0 km0200400235 moh.

ADKOMST

Betalingsparkering (sms) ved Fossum IL

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 19.12.2016

Trilletur fra Fossum til Brunkollen av Bærum Turlag. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

MELLOM STASJONENE

 

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1183 turforslag  105 hytter

Voksenkollen - Frognerseteren

Hvorfor ta banen hele veien til Frognerseteren når du kan gå opp? Det er jo virkelig ikke noe poeng å vente helt til neste stasjon, når det klør i skiene og vi kan hoppe av allerede på Voksenkollen. Herfra går nemlig den såkalte Skomakerløypa, som tar oss ut i en fin runde rundt Tryvannshøgda. 

Skomakerløypa tar oss først opp til den nedlagte slalåmbakken ved Rødkleiva, hvor det ble avholdt OL-renn i 1952. Deretter fortsetter vi nordover i retning Tryvannstua. Vi er litt forsiktige når vi underveis krysser noen av traseene og veiene som brukes av Tryvann skisenter. Her kan det komme folk og snøscootere. I enden av første del av løypa, får vi en fin utforkjøring ned til Skomakertjern. I 1958 kom filmen ”De dødes tjern”, som senere har blitt utpekt til å være den kanskje skumleste norske filmen noensinne. En del av scenene ble spilt inn her ved Skomakertjern. 

Når vi kommer frem til Tryvannstua er det selvfølgelig på tide med en pause. Spesielt bør nok småfolket få tid til litt energipåfyll her, skal stigningen opp til Frognersetern gå smertefritt for seg.

Teksten er hentet fra boka Markas 150 beste skiturer av Marius Nergård Pettersen.

Inntegningen er basert på Turkompisen.no og kartdata fra © OpenStreetMap-bidragsytere, CC BY-SA.

 

Type: Skitur, langrenn

Lengde: Ca. 5,2 km

Varighet: 1 time +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, senior

Område:

OslomarkaNordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene

 

HØYDEPROFIL

0,0 km1,0 km2,0 km3,0 km4,0 km5,0 km300400500600

NYTTIGE LENKER

Manepe:
Turkompisen.no

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"Mellom stasjonene" av DNT Oslo og Omegn er lisensiert under CC BY-SA 4.0.

Tekst hentet fra ut.no

KAKETOPPEN

Pok Sumdo

4 turforslag 

Nice round starting at busy Voksenkollen / Tryvann to Kobberhaughytta (beautiful view incl fjord) continuing towards Kikutstua. Climb to Kaketoppen (Kikuttoppen) clockwise and down to Kikutstua. Cross Bjørnsjøen to Bjørnholt then Skjersjødammen, Nordseter and back to Sognsvann. Add 3-4 km for side trip to Skjennungsstua (near Tryvannstua).

 

Type: Skitur, langrenn

Lengde: Ca. 35,1 km

Varighet: 4 timer, 30 minutter+

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, senior

Område:

OslomarkaNordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene

 

HØYDEPROFIL

0,0 km5,0 km10,0 km15,0 km20,0 km25,0 km30,0 km35,0 km0200400600800459 moh.

ADKOMST

T-bane 1 til Frognerseteren, avstigning på Voksenkollen / retur fra Sognsvann

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 09.06.2015

Kaketoppen av Pok Sumdo. Tilgjengelig under CC BY-NC 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

SKOGEN - BOGSTAD GÅRD

 

Fredrik Nielsen

23 turforslag 

En kort liten tur.

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 2,7 km

Varighet: 2 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km0,5 km1,0 km1,5 km2,0 km2,5 km0200400600305 moh.

ADKOMST

T-Bane, Buss

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Skogen, Voksenskog, Bogstad gård, Bogstad badeplass

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 06.04.2017

Skogen - Bogstad gård av Fredrik Nielsen. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

GRØNLIHYTTA

 

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1183 turforslag  105 hytter

Grønlihytta er en hytte nordøst for Lutvann. Hytta leies ut til organisasjoner og enkeltpersoner med tilknytning til bydelen. Tidligere lå husmannsplassen Grønlia under Nedre Furuset gård. Etter at husmannsplassen ble nedlagt, var stedet bolig for skogsarbeidere fram til 1938 da Frelsesarmeen tok over. Hytta brant ned i 1994, men Furuset bydel overtok branntomta og bygde et identisk hus i 1998. Mange barn og unge har lært mye om skog og friluftsliv ved Grønlihytta. Det er fin bålplass utenfor hytta.

Turterreng: Skogsbilvei og sti.

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 1,7 km

Varighet: 1 dag +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, barn, senior

Område:

OslomarkaNordmarka, Krokskogen og RomeriksåseneNesoddlandet, Sørmarka og Østmarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km0,3 km0,5 km0,8 km1,0 km1,3 km1,5 km0200400

ADKOMST

Kollektivtransport: T-bane 2 til Lindeberg stasjon.

Bil: Utfartsparkering ved Ole Reistads vei.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"Grønlihytta" av DNT Oslo og Omegn er lisensiert under CC BY-SA 4.0.

Tekst hentet fra ut.no

RØDTVET - MUTTATJERN

 

Håkon Kvidal

1 turforslag 

Fra Rødtvet i Groruddalen, gjennom Lillomarka og Nordmarka til Grua i Lunner kommune

Type: Fottur

Lengde: Ca. 50,5 km

Varighet: 3 dager +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km10,0 km20,0 km30,0 km40,0 km50,0 km0200400600800270 moh.

ADKOMST

T-Bane til Rødtvet

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

T-Bane til Rødtvet

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 01.08.2017

Rødtvet - Muttatjern av Håkon Kvidal. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

TRILLETUR FRA NORDLI TIL SÆTEREN GÅRD

Bærum Turlag

Om gruppa | 27 turforslag 

Trilletur til Sæteren Gård, Barnas storstue i Bærum. Hvis føret tillater det triller vi gjennom skogen via Lund (her er det til tider noe ulendt, men ikke mye), ned igjen på Ankerveien og til Sæteren. Sæteren har åpen cafe på søndager. Om været er bra kan de litt større barna hilse på høns og kaniner eller leke i sandkassen. Tilbake igjen går vi korteste vei langs Ankerveien. Ca. halvannen time mellom Nordli og Sæteren via Lund.  Tilbake igjen langs Ankerveien er bare en drøy halvtime. 

 

Type: Fottur, trilletur

Lengde: Ca. 9,2 km

Varighet: 4 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Barn, barnevogn

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,0 km4,0 km6,0 km8,0 km0200400112 moh.

NYTTIGE LENKER

Sæteren Gård

ADKOMST

Parkeringsplass ved Nordli rett over for Grini Næringspark (Europris, Jysk m.fl.)

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 19.12.2016

Trilletur fra Nordli til Sæteren Gård av Bærum Turlag. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

STISYKKEL - INDREFILETEN I MARIDALENS ØSTSIDE

Alfred Hegnar

2 turforslag 

Stisykkelrute fra terrengsykkel.no

Denne turen fører deg ut på flytstier du vil like. Enkelte av dem har du sannsynligvis aldri har satt dine sykkelhjul på tidligere. Turen er 24 km, og tar nok litt i overkant av 2 timer. Stiene holder seg også bra på vått føre, og en som er vant med stisykling vil ikke ha behov for å sette beinet i bakken så mange ganger.Turen starter ut fra Langsetløkka hvor vi følger deler av Nissan cup løypa som går mellom de to grusveiene. Etter 1,5 kilometer kommer du ned på grusveien, følger denne et lite stykke før du tar av sti til høyre. Stien går i åssiden på oversiden av grusveien inn til Monsetangen. Fra Monsetangen (stor gresslette) sykler du grusveien opp til Sandermosveien (3,5 km). Her kan du ta grus opp til høyre mot Fugleleiken og sti ned igjen til samme punkt. Etter en liten stund på grusen (5,5 km) brekker du av denne til venstre og følger en fin og morsom sti ned til du krysser jernbanestien og fortsetter under jernbanelinja. Ta deretter til høyre slik at du kommer ut på asfalten ovenfor Sander gård. Her går det fin sti på vestsiden av asfalten opp til Sandermosen stasjon. Like etter avtaket til stasjonen tar du inn på grusveien (Greveveien). Like før denne tar skarpt til venstre (9 km) tar du sti nedover til venstre. Nå har du nesten 1 km med morsomt flytsti foran deg kun avbrudd av en liten teknisk bru. Litt asfalt og igjen en fin stisnutt så er du nede på Mobekken.Etter Mobekken er det et par km med grus oppover. På toppen tar du bred sti inn til venstre (12 km). Etter litt oppover kommer du frem til en stor mur i enden av ei myr. Dette er sannsynligvis restene etter en skytebane fra krigens dager. Følg stien forbi muren. Etter at du har krysset en liten bekk (12,5 km) tar du av fra hovedstien til venstre forbi noen rester av en grunnmur. Følg stien og hold deg på ryggen mot syd. Etterhvert får du fin utsikt over Maridalen. Etter nesten en ny fin kilometer med utfor kommer du til et T-kryss. Ta til venstre. Nå blir det litt knotete, men sykkelbart et par 100 meter før du igjen er oppe på en ny kolle. Denne følger du nedover. Vær bevisst på GPS-sporet når du nærmer deg veien da det etter hvert blir mange stivalg, og sporet gir deg de morsomste stiene. Du blir spyttet ut fra stien like ved brua ved Mobekken.Fra Mobekken er det bare å vinne ny høyde på asfalten oppover. De spreke kan sykle mer kupert sti på østsiden oppover. Like etter Greveveien (15,5 km) tar du sti av til venstre. Følg stien frem til Sandermosen stasjon. Et par sleipe klopper på veien. Ved Sandermosen har vi lagt inn en æresrunde som følger grus og sti opp mot Barlindåsen. Etter å ha klatret slakt oppover mot Barlindåsen kommer du til et platå. Her tar du gjennom lyngen mot venstre hvor du treffer en fin flytsti på andre siden. Følg denne i full fart ned mot grusveien igjen. Da litt til høyre på grusveien og fortsett igjen på super sti ned til Sandermosen stasjon.Følg grusveien mot Kjelsås. Like etter bommen tar du fin sti ut til høyre (Dorullstien). Til å begynne med er stien tydelig og slynger seg gjennom landskapet, men enkelte steder er den utydelig. Er du heldig, er stien merket med dopapir slik at du finner rett vei. Dette er en gjennoppdaget flytsti som kobler seg innpå Jernbanestien slik at du også får med deg det beste av denne (og slipper gjørmehullene).Vel ute på Monsetangen følger du grusen mot Kjelsås. Har du krefter igjen, kan du følge returen på Langsetløkka ned til høyre (22 km) og sykle sti forbi Midtodden og tilbake til Langsetløkka.

 

Type: Sykkeltur

Lengde: Ca. 23,1 km

Varighet: 1 dag +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Krevende +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen

Område:

OslomarkaNordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene

 

HØYDEPROFIL

0,0 km5,0 km10,0 km15,0 km20,0 km0200400600213 moh.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 09.06.2015

Stisykkel - Indrefileten i Maridalens østside av Alfred Hegnar. Tilgjengelig under CC BY-NC 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

OVERNATTINGSTUR TIL MARIHOLTET

 

Sofie Ivara Nicolaissen

1 turforslag 

Overnatting i hengekøye ved Mariholtet

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 18,7 km tur/retur

Varighet: 2 dager +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Nesoddlandet, Sørmarka og ØstmarkaOslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,0 km4,0 km6,0 km8,0 km0200400600148 moh.

Høydekurven og kartet viser turen én vei. Totalt er turen ca. 18,7 km tur/retur.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 25.05.2018

Overnattingstur til Mariholtet av Sofie Ivara Nicolaissen. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

LANGSETTLØKKA - MONSETANGEN - LILLEGRYTA - FUGLELEIKEN - BARLINDÅSEN - LANGSETLØKKA

Linn Engdahl Lysvik

3 turforslag 

Langtur løp:
Starter ut fra Langsetløkka og løper til første punkt; Monsetangen. Derfra går stien opp mot Lillegryta (retning Solemskogen), før den svinger mot Fugleleiken og over Barlindåsen. Fra Barlindåsen går stien på grusveien tilbake til Langsetløkka. Turen er ca. 15 km. 

Ledet av Sanne og Nora. 

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 14,4 km

Varighet: 2 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,5 km5,0 km7,5 km10,0 km12,5 km0200400208 moh.

ADKOMST

Kjelsås Stasjon. Derfra 10 min gange opp til Langsettløkka.

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Tog L13, trikk 11 eller 12, og buss 54. Alle til "Kjelsås".

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 12.11.2015

Langsettløkka - Monsetangen - Lillegryta - Fugleleiken - Barlindåsen - Langsetløkka av Linn Engdahl Lysvik. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

KROKTJERN OM LUTVANN NORD 2016

 

Kristian Aandstad

3 turforslag 

Fra Haugerud til Kroktjern, vår/sommer 2016

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 4,0 km

Varighet: 3 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Nesoddlandet, Sørmarka og ØstmarkaOslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km1,0 km2,0 km3,0 km4,0 km0200400600

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 16.04.2017

Kroktjern om Lutvann nord 2016 av Kristian Aandstad. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

LANGSETLØKKA - STORE GRYTA - SLENGFEHØGDA - SETERTJERN - LINDERUDKOLLEN - LANGSETLØKKA

 

Linn Engdahl Lysvik

3 turforslag 

Langtur løp:

Starter ut fra Langsetløkka og løper i retning mot vannet Store Gryta og inn i Grytedalen. Derfra tar man østover mot Slengfehøgda og løper sørover igjen mot Revlikollen og Setertjern. Fra Setertjern tar man seg til Linderudsetra, kanskje for et bollestopp? Fra Linderudsetra går turen tilbake til Langsetløkka. 

Ledet av Maiken og Kristine. 

 

Type: Fottur

Lengde: Ca. 12,0 km

Varighet: 2 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Enkel +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km10,0 km2,5 km5,0 km7,5 km0200400600204 moh.

ADKOMST

Kollektivtransport til Kjelsås. 10 min gange herfra. Mulig å parkere på Langsetløkka med bil, men dårlig med plasser her.

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Tog L13, trikk 11 eller 12, buss 54. Alle til "Kjelsås".

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 12.11.2015

Langsetløkka - Store Gryta - Slengfehøgda - Setertjern - Linderudkollen - Langsetløkka av Linn Engdahl Lysvik. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

LANGTUR LØP OVER SLENGFEHØGDA

Kristine Kleivi

2 turforslag 

2-timers langtur løp.

Type: Fottur

Lengde: Ca. 12,9 km

Varighet: 2 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

Oslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,5 km5,0 km7,5 km10,0 km12,5 km0200400600

ADKOMST

Parkering på Langsetløkka.

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Trikk/Buss/Tog til Kjelsås

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 24.10.2015

Langtur løp over Slengfehøgda av Kristine Kleivi. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no

FLYKTNINGERUTA (VANGEN)

Type: Fottur

Lengde: Ca. 28,9 km

Varighet: 4 timer +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Barn

Område:

Nesoddlandet, Sørmarka og ØstmarkaOslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km5,0 km10,0 km15,0 km20,0 km25,0 km0200400600115 moh.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 06.08.2017

Flyktningeruta (Vangen) av Sigve Vågsnes. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Tekst hentet fra ut.no